Pomozme vytvořit nový domov - Mezinárodní projekt k inkluzi dětí cizinců

úterý 27. února 2018 ·

Národní institut pro další vzdělávání již čtvrtým rokem rozvíjí celostátní systém podpory pedagogů a škol v práci s dětmi/žáky-cizinci. Od roku 2016 je také partnerem v projektu Erasmus+ „Vzdělávání učitelů k inkluzi dětí cizinců - The Teacher´s training to the inclusion of the children of foreigners project (TTI)“. Jeho hlavním cílem je příprava učitelů na zařazení dětí cizinců do běžné výuky.

Cílem projektu je vytvoření metodického rámce, který bude podporovat učitele ve výchovně-vzdělávacím procesu a inkluzi dětí cizinců ve školách a školských zařízeních. Kromě formálního vzdělávání se realizátoři projektu věnují i přípravě pedagogů z oblasti neformálních a volnočasových aktivit škol a školských zařízení. Mezi hlavní výstupy projektu patří analýza současného stavu integrace dětí přistěhovalců do formálního a neformálního vzdělávání v oblastech, kde působí účastnické instituce, e-learningový vzdělávací program pro pedagogy a také mezinárodní workshop v Bratislavě.

Aktivity projektu trvají 20 měsíců, veškeré materiály budou k dispozici jak v angličtině, tak v národních jazycích, tj. češtině, slovenštině, italštině a řečtině.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.