Ještě do 28. února je možné nominovat aktivní mladé lidi na Cenu Gratias Tibi 2018

sobota 17. února 2018 ·

Ještě do 28. února je možné nominovat aktivní mladé lidi na Cenu Gratias Tibi 2018 (z latiny „Děkuji Tobě“). Cena je určena těm, kterým není lhostejný svět kolem nás a snaží se ho různými aktivitami obohatit. Letos v květnu bude udělována již po páté. Za celou historii bylo přihlášeno více než 600 projektů. Jejich zaměření je velmi pestré, od charitativních sbírek přes pomoc seniorům, oživování veřejného prostoru, komunitní projekty až po vzdělávací a osvětové kampaně upozorňující například na závažná onemocnění.


Mladí lidé o sobě dávají stále více vědět, vidí problémy a výzvy ve svém okolí a mají touhu věci měnit. Dokáží se nadchnout pro věc, hledají řešení, přichází s projekty a iniciativami. Chceme jim dát najevo, že si jejich záslužné činnosti vážíme a inspirovat tak jejich další následovníky.

Ocenění mohou získat projekty, počiny a aktivity jak jednotlivců, tak celých skupin. Zapojit se mohou třídy, třídní kolektivy, skautské oddíly, neformální skupiny atp. Je možné přihlásit i vlastní projekt.

Cena je udělována ve třech věkových kategoriích:

- základní škola
- střední škola
- do 30 let

Iniciátorem a hlavním organizátorem Ceny Gratias Tibi je společnost Člověk v tísni a její program Jeden svět na školách, který se už od roku 2001 snaží inspirovat mladé lidi k aktivnímu, zodpovědnému a otevřenému přístupu ke světu, v němž žijeme. Cena má od počátku podporu výrazných partnerů, kteří se dlouhodobě podílí na podpoře občanské společnosti v České republice.

Jak vše probíhá?

Z přihlášených projektů vybere tři finalisty v každé kategorii odborná porota, složená ze zástupců partnerských organizací, médií a osobností veřejného života. Ceny Gratias Tibi budou předány vítězům jednotlivých kategorií dne 15. května 2018 v Lucerně. Slavnostní večer bude natáčet Česká televize, mediální partner projektu. Diváci České televize mají možnost prostřednictvím online hlasování vybrat z celkových devíti finálových projektů svého favorita - tomu je pak udělena „Cena České televize“.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.