Alena Vlachová: Nejsou ani na střední a jde po nich exekutor. Proč mají děti platit desetitisíce?

pondělí 26. února 2018 ·

Žil v otřesných podmínkách, přesto školu nezanedbával. Jezdil do ní ale načerno. A exekutor po něm nakonec vymáhal přes sto tisíc korun, popisuje svůj „nejdražší“ případ Právnička roku Alena Vlachová pro Seznam Zprávy.


 
Poplatky za komunální odpad, které rodiče za své malé děti neplatili. Neuhrazené pokuty za jízdu načerno. Dluhy za telefonní účty u smlouvy, kterou rodič podepsal jménem šestiletého potomka. To jsou typické případy exekuční pasti desítek dětí. Většinou skončily v pěstounské péči nebo dětských domovech. Nejde ale o malé částky. Exekutoři vymáhají i desetitisíce.

Stojí politikům děti z dětských domovů za to, aby se jejich problémy zabývali? Jaký nejhorší případ musela řešit? Je možné vždy vinit rodiče? A jak je vůbec možné, že se takto malé děti do dluhové pasti dostanou?

Celý pořad je ke stažení zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.