Řešte dětskou závislost na iPhonech, žádají Apple jeho velcí akcionáři

úterý 9. ledna 2018 ·

Dva velcí akcionáři společnosti Apple se snaží přesvědčit technologického giganta, aby zakročil proti nežádoucímu vlivu, který má nadměrné používání chytrých telefonů na duševní zdraví dětí. V otevřeném dopise investoři poukazují na mnohé studie, které prokázaly negativní důsledky dětské závislosti na chytrých zařízeních. Přemíra času stráveného denně „na telefonu“ zvyšuje u mladých lidí riziko depresí a sebevražd, snižuje jejich studijní schopnosti a vede ke spánkové deprivaci. Informuje iDNES.cz.


V listu také citují průzkumy mezi americkými rodiči a učiteli, které dokládají, že schopnost dětí soustředit se ve třídě kvůli digitálním technologiím klesá. Doma pak nejčastěji vedou se svými rodiči spory o to, kolik času smí před obrazovkou strávit.

Na otevřený dopis, za kterým stojí dva významní akcionáři společnosti Apple - organizace CalSTRS (California State Teachers‘ Retirement System) a JANA Partners, upozornil deník The Wall Street Journal. CalSTRS a JANA Partners společně vlastní akcie Applu v hodnotě dvou miliard dolarů (přes 42 miliard Kč).

Podle Americké psychologické asociace (APA) má 58 % procent rodičů ve Spojených státech pocit, že jejich dítě má k ruce „přilepený“ telefon či tablet. JANA Partners a CalSTRS žádají Apple, aby zvážil vývoj softwaru, jenž by umožnil rodičům omezit svým dětem používání telefonu, uvedl deník The Wall Street Journal. Chtějí také, aby se společnost víc zabývala dopady nadměrného užívání jejích produktů na duševní zdraví.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
9. ledna 2018 v 7:08  

Zavolejte Nobelovi, že ten jeho dynamit je hrozně oblíbenej, ať s tím něco udělá.....
Taky je třeba popohnat všechny výrobce cukru, protože cukr v nerozumné míře zabíjí, ať s tím něco dělají!
To přece není věc výrobce/objevitele, ale těch, co užívání neřídí. To je zase sociální inženýrství a je vidět, že tyhle články sem dává jen někdo s podobným myšlením.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.