První projekty implementující krajské akční plány prošly úspěšně hodnocením

úterý 9. ledna 2018 ·

V průběžné výzvě s názvem Implementace krajských akčních plánů I probíhá hodnocení dosud předložených žádostí o podporu z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. První projekty již hodnocení úspěšně absolvovaly a připravují se pro ně rozhodnutí o poskytnutí dotace. Kraje mohou žádosti o podporu do této výzvy podávat až do 28. února 2018.

Dosud své projekty za více než 1,5 miliardy korun předložilo 12 krajů. Alokace výzvy byla stanovena na 1,75 miliardy korun se zohledněním počtu žáků v daném kraji. Na základě výsledků jednání hodnoticí komise již může být podpořeno prvních 5 projektů. Tyto projekty se budou zabývat například odborným vzděláváním, kariérovým poradenstvím, implementací společného vzdělávání nebo čtenářskou a matematickou gramotností. „Považujeme za důležité, že se projekty zaměřují také na polytechnické vzdělávání a vhodně doplní např. šablony,“ doplnil Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce operačních programů MŠMT.

Krajské akční plány byly vytvořeny v předešlé výzvě. Vznikly tak platformy odborníků a stakeholderů daného kraje, které vytvořily strategické dokumenty pro oblast vzdělávání v daném kraji. Na jejich implementaci nyní cílí tato výzva. Podpoří takové projekty, jejichž cílem je zkvalitnění výkonu role zřizovatele v případě krajů, zlepšení řízení především středních škol a zvýšení kvality vzdělávání na území jednotlivých krajů. Například formou vzdělávání, mentoringu a síťování se zkušenými kolegy budou podpořeni pedagogičtí pracovníci (včetně vedoucích pedagogických pracovníků a středního managementu škol). Dále bude zvýšena kvalita všeobecné a odborné složky odborného vzdělávání a cílit se bude i na podnícení zájmu dětí a žáků o technické obory. Výzva nezapomíná ani na žáky a studenty ohrožené školním neúspěchem, pro které budou vznikat podpůrné a motivační sítě.

Více informací naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.