MŠMT zvýšilo podporu talentovaných žáků na sportovních gymnáziích

pondělí 15. ledna 2018 ·

Přes 93 milionů korun poskytne MŠMT v tomto roce na podporu přípravy talentovaných žáků na gymnáziích se sportovní přípravou. Je to o více než 10 milionů korun více než v roce předchozím. Finanční prostředky jsou určeny převážně na růst mezd trenérů – pedagogů. Doplňující částí je pak podpora tréninkového procesu, tedy vybavení, pronájmů apod. sportovně talentovaných žáků, včetně zabezpečení ve vybraných, zejména olympijských sportech.


V rámci vyhlášeného rozvojového programu požádalo o dotaci 17 škol z celé ČR, celkem pak bude podpořeno 1715 žáků. V příštích letech bude financování sportovních gymnázií řešeno v závislosti na změně financování regionálního školství.

„Aktuálně podporujeme 17 sportovních gymnázií a monitorujeme zájem o navýšení kapacit. Rodiče nadaných studentů i sportovní svazy si uvědomují, že v současné době, kdy se maturita stala standardem, vytvářejí sportovní gymnázia jedinečné podmínky pro skloubení studia a tréninku," vysvětluje náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže MŠMT Karel Kovář. Následně dodává: „Zlepšováním podmínek na sportovních gymnáziích, případně navyšování kapacity, je pro nás i do budoucna prioritou. Povedeme nyní intenzivní jednání jak se zástupci gymnázií, jejich zřizovateli, tak se sportovními svazy o budoucí roli tohoto typu škol v systému podpory talentované mládeže. Je shoda na tom, aby maximum sportovně talentovaných žáků dokončila střední školu."

Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.