To dáš! Nový projekt pomůže mladým z dětských domovů získat práci

neděle 10. prosince 2017 ·

Podle průzkumu Nadace Terezy Maxové dětem nedokončí až 43 procent dětí z dětských domovů střední školu, protože jim chybí motivace i sebedůvěra. To pak hraje roli i při hledání práce, kdy si mladí lidé nevěří, nemají vzory a mají strach dělat chyby. Projekt To dáš! proto mladým lidem nabízí komplexní přípravu usnadňující vstup do práce. Reportáž přináší iDNES.cz.


Terezie Sverdlinová (twitter.com)
Vedle workshopů o psaní životopisů provádějí lidé z projektu také profesní diagnostiku klientů, která pomáhá lépe odhadnout schopnosti a předpoklady člověka pro danou pozici. Pracovníci z projektu dohlížejí na klienty i poté, co nastoupí do pracovního poměru. Pomocí mentoringu jim pomáhají udržet si práci.

Projekt To dáš! funguje od léta po dobu tří měsíců a za tu dobu podpořil 58 klientů. Až 30 z nich pak našlo zaměstnání a z toho šest mladých získalo práci na hlavní pracovní poměr.

„Budeme to dělat zdarma jako sociální personální agentura. Budeme chtít, aby zaměstnavatelé vytvořili prostředí, ve kterém se bude dobře pracovat mladým lidem z dětských domovů, kteří v práci nakonec zůstanou. Chceme efektivní most mezi těmito dvěma světy,“ uvedla ředitelka nadace Terezie Sverdlinová s tím, že agentura už působí po celé České republice.

V Česku je přes 140 dětských domovů, kde je okolo pěti tisíc dětí a dospívajících. Každý rok potom přibližně 600 mladých starších 16 let opouští domov a nemají jasno o své budoucnosti.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.