On-line seminář 7.12.: Genderová rovnost – volba povolání podle schopností a nadání, nikoliv podle předsudků

pondělí 4. prosince 2017 ·

Silný lektorský tým Irena Smetáčková, Anna Babanová, Kristýna Pešáková, Petra Havlíková, Petr Koubek navazuje na webinář Genderová rovnost – Tipy pro obsah a metody výuky na ZŠ. Setkání je zaměřeno na volbu povolání dívek a chlapců na 2. stupni základní školy.


Ačkoliv žáci a žákyně nebývají ve své volbě ničím formálně omezováni (nejsou jim žádné cesty zakázány či naopak přikázány), řada z nich se podřizuje genderovým či jiným stereotypům. Jejich rozhodování o další studijní a pracovní dráze tak není skutečně svobodné. On-line seminář se zabývá tím, proč a jak by škola měla tuto svobodu dívkám a chlapcům nabízet. Během semináře představíme konkrétní ukázky aktivit pro výuku.

Setkání je určeno všem učitelkám a učitelům základních škol, kteří chtějí obohatit své didaktické postupy. Zvláště přínosný může být pro výchovné poradkyně a vyučující 2. stupně ZŠ, kteří se zapojují do vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět.

Setkání se uskuteční ve čtvrtek 7. 12. 2017 od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Další informace naleznete zde

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. prosince 2017 v 9:57  

Podle schopností a nadání ...ANO, ale na to nepotřebujeme gender.

poste.restante řekl(a)...
4. prosince 2017 v 12:49  

Naopak, potřebujeme gender.
Aby holčičce vysvětlili, že když chce být zdravotní sestrou, nebo učitelkou v mateřské škole, tak je to špatně a měla by být pilotkou, nebo konstruktérkou motorových sání. Protože to, že ji nebaví matematika je jenom společenský předsudek, který ji od dětství vnutilo okolí.

Pepa řekl(a)...
4. prosince 2017 v 15:07  

Zdá se, že v lektorském týmu panuje do očí bijící genderová nevyváženost - a jim to nevadí! Požaduji okamžitou změnu, ideálně na 2 + 2 + 1, jinak se semináře nezúčastním!
Pozn.1: ten 1 je genderově dosud nerozhodnutý jedinec, prý se také tací najdou.
Pozn.2: ta 1 je genderově dosud nerozhodnutá osoba, prý se také taková najde.
Pozn.3: pozn.1 a 2 jsou uvedeny kvůli genderové vyváženosti komentáře.

PP řekl(a)...
5. prosince 2017 v 4:43  

Ve své příšernosti je gender horší než eugenika. Vůbec nerozumím jedinému řediteli, že tohle na škole povolí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.