Možnosti financování asistentů pedagoga po 31. 8. 2018

pátek 22. prosince 2017 ·

MŠMT upozorňuje, že po 31. 8. 2018 již nebude možné čerpat finanční prostředky na financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením nebo se sociálním znevýhodněním v takové míře jako dosud. Končí totiž čerpání ze dvou modulů rozvojového programu na financování asistentů pedagoga. Jednou z možností, jak podporu dětem, žákům a studentům ohroženým školním neúspěchem i po tomto datu zajistit, mohou být školní asistenti z tzv. šablon Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (nejedná se o podpůrné opatření).

Podle aktuálního harmonogramu výzev Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání na rok 2018 je v únoru 2018 plánováno vyhlášení druhé vlny výzev na tzv. šablony pro mateřské a základní školy a další subjekty stanovené výzvou. Pro střední a vyšší odborné školy se obdobné výzvy připravují na prosinec 2018. V obou případech mohou o dotace žádat subjekty z celé České republiky včetně hlavního města Prahy.

Financování asistentů pedagoga po 31. 8. 2018 lze zajistit také prostřednictvím podpůrných opatření nebo na základě § 18 vyhlášky č. 27/2016 Sb., o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných (modul C rozvojového programu).

Čerpání finančních prostředků z rozvojového programu na financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením v soukromých a církevních školách nebo se sociálním znevýhodněním ve školách všech zřizovatelů (modul A a B rozvojového programu) bude k 31. 8. 2018 ukončeno.

Další informace naleznete zde

1 komentářů:

Jaroš řekl(a)...
26. prosince 2017 v 21:07  

Na základě § 18 vyhlášky č. 27? To nemyslíte vážně?

Asistent pro soc. znevýhodněné má zcela jinou náplň práce než AP v modulu C. Nepracuje s jednotlivcem. Navíc mu žádná PPP nenapíše doporučení pro modul C. Bohužel tak jeden z mála smysluplných proinkluzivních počinů k 31.8.2018 skončí. Prostě v mnoha vyloučených lokalitách životně potřebného AP MŠMT zcela záměrně posílá k šípku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.