Záznam kulatého stolu SKAV a EDUin: Jak by mělo ministerstvo školství komunikovat svoje záměry?

středa 22. listopadu 2017 ·

Co by měla obsahovat komunikační strategie ministerstva a jak by měla vypadat moderace odborné diskuze ve vzdělávání? Co si představujeme pod transparentním systémem připomínkových řízení strategických dokumentů? Jak by mělo ministerstvo zohledňovat názory odborné veřejnosti? Co už se v minulosti podařilo a můžeme na tom stavět a čemu se vyvarovat? Taková byla minulý týden témata kulatého stolu SKAV a EDUin. Diskutovali: Bohumil Kartous / EDUin, Jindřich Kitzberger / Duhovka Group, Centrum školského managementu PedF UK, Petr Kulíšek / Národní síť MAS, Klára Laurenčíková / ČOSIV , Petr Pavlík / MŠMT, Ondřej Šteffl / Scio.





7 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 9:13  

Výběr hostů velmi podivný, ale diskuze nakonec zajímavá...

Radek Sárközi řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 9:24  

Překvapily mě trapné výmluvy pana náměstka Pavlíka...

Radek Sárközi řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 11:09  

Ještě stojí za poslechnutí dotaz z publika od pana Kaderky (zakladatel Učitelské platformy), v němž se obul do učitelů, že jsou rasisti apod.: 1 h 39 min. videozáznamu: https://www.youtube.com/watch?v=QZTn9serzHg&feature=youtu.be

tyrjir řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 12:33  

Ta skupina, která se k tématu kvality práce MŠMT z iniciativy EduiIn sešla, není, myslím, schopna ani ochotna na tuto otázku kvalifikovaně odpovědět. Uvidíme, zda nová Poslanecká sněmovna a nová vláda na tu otázku odpoví kvalifikovaněji (systematičtěji a demokratičtěji) než tahle sešlost s neoliberálními (nesystémovými) klapkami na očích.

Docela by mne zajímalo, proč se Pedagogická komora té diskuse nezúčastnila aktivněji. Nebylo jí to nabídnuto, nebo o to neprojevila zájem?

J.Týř

Radek Sárközi řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 13:51  

Jak říkal na SKAVu náměstek Pavlík - tiskové oddělení MŠMT nestíhá.. Kupodivu už rok před volbami vydalo každý den několik fotek a zpráv, co zrovna dělá ministryně Valachová a pak Štech - na to čas vždy byl. ;-)

Jana Karvaiová řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 14:28  

Na špatnou komunikaci se MŠMT upozorňovalo UPS nejméně před dvěma lety. V té době jsme ještě psávali na Eduin. k naší iniciativě se nijak nepřidali. Posílal se i otevřený dopis ministryni s výzvou. Eduin opět nic. A dnes, s velkou pompou vyhlašuje že ,světe div se, jaká to novina!!!, ministerstvo nekomunikuje nebo špatně komunikuje. Tao jako chtějí být za blbce? Vždyť se to dá všechno dohledat!!!

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
22. listopadu 2017 v 15:29  

Výpad pana Kaderky posunuje UP do PROTIučitelské platformy. Nepotřebujeme nové spolky, které vytvářejí negativní obraz českých škol a učitelů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.