Soutěžní a vzdělávací projekt pro středoškoláky: Municipalita

úterý 24. října 2017 ·

„Soutěžní projekt Municipalita je prvním dílčím projektem Akademie Mladých občanů (AMOB), který se zaměřuje na komunální politiku a dění ve městech. Letošní ročník pořádáme ve spolupráci s Institutem veřejné správy Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně a také letos pro účastníky připravujeme diskuse s odborníky, tématické workshopy, návštěvy zajímavých míst a institucí a na závěr simulaci městského zastupitelstva,“ uvádějí organizátoři projektu.



Municipalita je tedy soutěžní projekt pro středoškolské studenty, který se bude konat v prosinci roku 2017 v Brně, konkrétně zejména na půdě brněnské Masarykovy univerzity a dále pak v různých alternativních prostorech místních institucí, knihoven a kaváren.

Projekt je koncipován jako vzdělávací osvětová akce, která má za úkol ukázat mladým lidem, že podílet se na místní politice je nejen právo, ale svým způsobem i povinnost každého občana. Municipalita účastníkům umožní setkat se s odborníky na místní samosprávu, místní rozvoj, nebo korupci. Na programu budou také setkání s místními politiky, podnikateli či zástupci neziskového sektoru. To vše pomůže účastníkům k vytvoření celistvého a nezaujatého pohledu a názoru na komunální problematiku. Naším cílem je vzbudit v účastnících zájem nejen o další sebevzdělávání se v této oblasti, ale také o diskuse a dialogy. Snažíme probudit, podpořit a rozvíjet tzv. soft skills, což významně rozšiřuje obzory účastníků a dává jim nové možnosti jak se realizovat ve svém osobním, sociálním a profesním/studijním životě.

Po absolvování prvního projektu AMOBu na studenty čekají další dva projekty, a to Region a Republika.

Pokud jsi student/ka a máš chuť se zapojit, neváhej nám zaslat svůj motivační dopis do 29. 10. 2017

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.