Žáci řeší zakázky za statisíce, místo firem

středa 20. září 2017 ·

Udělají odbornou práci, za kterou by se nemuseli stydět ani experti kovaní v oboru. Přivydělají si, současně pomohou i své škole a zviditelní ji. Studenti řady středních odborných škol v Olomouckém kraji stále častěji pracují na veřejných zakázkách, které by jinak dostaly odborné firmy. „Jde o takzvanou doplňkovou činnost. Přináší žákům cenné zkušenosti. Práce na veřejné zakázce jim dá přece jen víc než odborná výuka,“ uvedl vedoucí odboru školství Olomouckého kraje Miroslav Gajdůšek. Reportáž přináší MF DNES.

Ze škol v regionu má v této oblasti velké zkušenosti například Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník, která má ještě několik oborů ve vzdálených Horních Heřmanicích nedaleko polských hranic. Právě tam škola vychovává umělecké kováře, kteří teď pracují na zakázce pro nedalekou Bílou Vodu.

„Potřebovali jsme zabezpečit hluboké koryto potoka, který teče poblíž kostela. A chtěli jsme, aby ochranný plot také pěkně vypadal. A protože víme, že žáci učiliště umí dělat pěkné věci, oslovili jsme přímo školu. Obec to přijde levněji, přitom kvalita je srovnatelná,“ je přesvědčen starosta Bílé Vody Miroslav Kocián.

Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.