Průzkum: Děti motivuje ke čtení necelá polovina dospělých Čechů

středa 20. září 2017 ·

Necelá polovina dospělých Čechů vede své děti a vnoučata ke čtení. Více je v tom motivují maminky a babičky. Dělají to přibližně dvě ze tří, zatímco mezi muži je to každý třetí tatínek nebo dědeček. Souvisí to zřejmě i s tím, že ženy čtou víc než muži. Vyplývá to z průzkumu, který letos v dubnu udělala mezi tisícovkou lidí agentura Ipsos pro projekt Čtení pomáhá. Informuje ČTK.

Podle průzkumu jsou mezi českými čtenáři velké rozdíly. Pětina dospělých přečte jednu knihu za celý rok, zatímco stejný počet Čechů přečte nejméně jednu knihu měsíčně. Další pětina pak nečte vůbec, protože je knihy nebaví (devět procent), nebo jim to nedovolí čas (13 procent).

Více knih přečtou ženy než muži. Alespoň 16 knih za rok přečte 17 procent žen a devět procent mužů. Čtvrtina žen a 23 procent mužů zvládne tři až šest knih ročně. Nejméně čtenářů je ve věku od 24 do 35 let.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.