Stát přispěje na některé lesní školky. „Jejich“ děti nemusí na přezkoušení

pátek 1. září 2017 ·

Sedmatřiceti lesním školkám se podařilo projít schvalovacím procesem a zapsat se do rejstříku škol a školských zařízení. Kromě toho, že děti u nich mohou absolvovat povinný předškolní rok, dostanou tyto školky poprvé od státu příspěvek na svůj provoz. Informuje server iDNES.cz.



Tereza Valkounová (youtube.com)
Školky, které se chtěly registrovat, se musely zavázat, že splní hygienické podmínky podle nové vyhlášky. Tu ale loni neměly k dispozici a většina z nich proto zápis nestihla.


„Zájem mělo určitě víc školek, ale detaily hygienické vyhlášky zejména u stravování nebyly jasné, takže postupně odpadávaly školky, které už nemohly nebo nechtěly déle čekat. Nakonec se podmínky vyjasnily, ale na poslední chvíli,“ říká zástupkyně Asociace lesních mateřských škol Tereza Valkounová.


V Asociaci lesních mateřských škol je zapsáno 120 lesních mateřských škol. Letos vzniklo 22 nových iniciativ, které se postupně promění v lesní kluby nebo školky. Existují ale další takové, které v asociaci zapsané nejsou. Podle odhadů Asociace je v České republice až 200 lesních klubů. Děti ze zbytku lesních školek, které zatím nejsou v rejstříku, čeká přezkoušení.


„Nevidíme v tom přínos pro děti, jediné, co vidíme, je administrativní zátěž pro ředitele mateřských škol. Můj syn se například ptal, jestli bude chodit do normální školky, když jde k zápisu, musela jsem mu vysvětlit, že ne, ale nedávalo mi žádný smysl, proč tam vlastně jsme,“ dodává Valkounová.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.