Seminář Evropská a online dimenze kariérového poradenství

úterý 15. srpna 2017 ·

Centrum Euroguidance při Domu zahraniční spolupráce pořádá ve spolupráci s Europassem a EQF při Národním ústavu pro vzdělávání seminář pro poradce v oblasti vzdělávání a práce. Jednodenní vzdělávací akce je otevřena všem kariérovým poradcům, výchovným poradcům, pracovníkům v oblasti zaměstnanosti, v poradenských službách pro děti, mládež i dospělé, studentům poradenství a dalším odborníkům a praktikům z příbuzných sektorů.



Na semináři vystoupí zástupci sítí Euroguidance, Europass a EQF, kteří budou prezentovat aktuální vývoj těchto sítí a možnosti jejich využití pro poradce. Představeny budou také evropské portály spojené se sítí Euroguidance a Evropskou komisí (LOQE, EPALE, Eurodesk aj.), síť a portál Eures a další platformy v ČR i v Evropě užitečné pro poradce (např. Infoabsolvent).


Online registraci naleznete zde. Seminář je zdarma.






Program:


9:00 – 9:30 Registrace
9:30 – 9:45 Úvodní slovo (Petr Chaluš – DZS)
9:45 – 10:15 Představení novinek v síti Euroguidance – semináře, mobility, příklady dobré praxe (Gabriela Kabotová – DZS)
10:15 – 11:00 Europass a EQF jako nástroj poradenství k podpoře mobility (Sylvie Boumová, Julie Smetanová, Jan Brůha – NÚV)
11:00 – 11:15 Přestávka na kávu
11:15 – 11:45 EURES – síť podporující pracovní mobilitu v Evropě (Jana Fojtíková – ÚP)
11:45 – 12:15 Infoabsolvent (Daniela Chamoutová – NÚV)
12:15 – 12:45 Co nabízí LOQE, EPALE, STUDYIN, Eurodesk poradcům (zástupci DZS)
12:45 – 13:15 Oběd
13:15 – 14:30 Workshop k využívání evropských sítí, nástrojů a portálů – praktický trénink na modelovém příkladu
14:30 – 15:00 Závěrečná diskuse


Seminář se bude konat 31. 8. 2017, v DZS, Na Poříčí 1035/4, Praha 1 (místnost Vltavín).


Upozornění pro přihlášené účastníky: Pokud jste po registraci neobdrželi potvrzující e-mail o Vaší registraci, prosím obraťte se na e-mail: gabriela.kabotova@dzs.cz či se zkuste registrovat ještě jednou.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.