Ministerstvo školství: Novelu vyhlášky k inkluzi se ve většině bodů daří obhájit

sobota 5. srpna 2017 ·

Vyhláška o společném vzdělávání dětí ve školách, která byla schválena loni v září, trpí podle ministerstva školství (MŠMT) technickými nedostatky a vnitřními rozpory. Úřad ji proto chce upravit technickou novelou, která by mohla platit od 1. září a měla by odstranit mimo jiné problémy s přetížením pedagogicko-psychologických poraden a snížit administrativní zátěž škol. Informuje ČTK a Deník.cz.

K návrhu zaslalo zásadní připomínky několik ministerstev i ombudsmanka. Nejde podle nich o technickou novelu, ale o změny, které by mohly mít dopad na celé fungování inkluze.


"V současnosti MŠMT připomínky vypořádává, přičemž se v jednáních o připomínkách daří MŠMT ve většině bodů novely návrh obhájit," napsalo tiskové oddělení úřadu. Jde o vyhlášku ministerstva, kterou neschvaluje vláda. Resort předpokládá, že ministr Stanislav Štech (za ČSSD) by ji mohl podepsat do konce srpna.




Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
5. srpna 2017 v 12:33  

Takže, další formuláře. Místo 3 stránek PLPP a IVP přibudou další stránky s větším písmem, aby "to celkově" vyznělo srozumitelněji. Nechť "taťka inkluze" už raději na nic nesahá.

Eva Adamová řekl(a)...
5. srpna 2017 v 17:35  

Nejdůležitější je, aby se podařilo obhájit jedinou rozumnou věc, kterou novela přináší, a to možnost zřizovat na školách podle paragrafu 16 a na školách speciálních třídy pro různé druhy postižení. Jedná se o ustanovení, které si vymohly kraje a které může zachránit speciální a praktické školy. A právě kolem tohoto ustanovení je největší řev (viz Šabatová a ministerstvo spravedlnosti). Proč asi? No protože některým nahoře vyloženě jde o jejich likvidaci, a když se kácí les, tak létají třísky, aneb nějakých "pár" poškozených a nešťastných dětí je přeci vůbec nezajímá.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.