Stávka nepomohla. Na turnovské škole kvůli sporům s ředitelkou podalo výpověď 11 zaměstnanců

sobota 8. července 2017 ·

Celkem 11 zaměstnanců, z toho šest učitelů, podalo kvůli sporům s ředitelkou výpověď na sloučené střední škole v Turnově. Jde o vyvrcholení neshod, které se vyhrotily v roce 2015. Situaci nevyřešilo ani odvolání nové ředitelky, ani květnová jednodenní stávka. Podle současné ředitelky Evy Antošové nebyla část zaměstnanců ochotna vést slušnou diskusi a dialog o problémech školy. Jejich rozhodnutí odejít považuje za správné. Doufá, že nyní se situace zklidní. Informuje ČTK.


Dvě původní budovy turnovské školy (turnov.cz)
Vnitřní neshody jsou na obchodní akademii, hotelové škole a střední odborné škole se zhruba 70 pracovníky dlouhodobé. Škola vznikla v roce 2009 sloučením dvou rozdílných vzdělávacích subjektů vzdálených od sebe asi dva kilometry. Situace se vyhrotila po sestěhování školy do jedné budovy.

Novou ředitelku Antošovou vybral Liberecký kraj i proto, že ke škole neměla žádnou vazbu. Kraj si od toho sliboval, že by mohla fungovat jako jakýsi mediátor a znesvářené strany ve škole stmelit. "Náš záměr byl, aby došlo k smíru. To se nepovedlo a radost z odchodu pracovníků nemám," uvedl krajský náměstek pro školství Petr Tulpa. Ředitelka v srpnu předloží kraji koncepci fungování školy. "Od září budou nějaké drobné změny, ale není to nic zásadního," dodala Antošová.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
8. července 2017 v 10:16  

Problém turnovského školství je, myslím, dlouhodobou ukázkou mnohdy rozporuplného vlivu médí a komunální politiky na školský systém v případě, kdy dojde k rozdělení učitelského sboru na nesmiřitelné skupiny. Zřizovateli školy je pak každá rada drahá a není mu co závidět. Doufám, že se v Turnově po té bouřce s průtrží mračen vyjasní a že nebudou mít moc práce s úklidem bahna že sklepa. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.