Školy rozdaly vysvědčení. Jen malá část hodnotí všechny své žáky slovně

sobota 1. července 2017 ·

Z inspekčních zjištění vyplývá, že přístup škol se ve způsobu hodnocení velice různí. Známkování všech žáků mělo 65 procent základních škol, slovní hodnocení každého dítěte pak pět procent. Informuje Česká televize.

„Významný počet škol však využívá obě možnosti, a to buď pro všechny žáky (souběžně známkování i slovní hodnocení), nebo některé žáky známkuje (například žáky druhého stupně) a pro jiné žáky využívá slovní hodnocení,“ uvedl náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

Základních škol, které využívají slovní hodnocení (ať už jako jediný způsob, nebo v kombinaci se známkováním) podle inspekce postupně přibývá. Na druhé straně na středních školách se uplatňuje slovní hodnocení jen výjimečně, například v případech některých žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.


Celý text a reportáž ke stažení naleznete zde

4 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
1. července 2017 v 18:05  

Slovni hodnoceni se dela na zaklade zadosti rodice.

Unknown řekl(a)...
1. července 2017 v 19:41  

Absolutně nesmyslný a zbytečný článek. Informační hodnota nulová. Omílá staré informace.

Jirka řekl(a)...
4. července 2017 v 18:40  

Na většině vysvědčení byla slova výborný, chvalitebný, dobrý, dostatečný a nedostatečný. Zbytek je velmi podrobně rozveden v klasifikačních řádech škol. Kdo chce slyšet pravdu, tomu těch pár slov stačí. Kdo chce lhát do kapsy, vyžaduje pohádky o šikovné Mařence a Jeníčkovi.

poste.restante řekl(a)...
4. července 2017 v 19:20  

Pokud některý rodič potřebuje slovní hodnocení k tomu, aby zjistil, co jeho dítě ve škole zvládá, nebo v čem a jak pokročilo až ve vysvědčení, tedy nemá tyto informace průběžně, pak je ale problém někde úplně jinde, než ve formě hodnocení na vysvědčení, řekl bych.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.