Ministr školství Stanislav Štech převzal úřad a představil svoje priority: Rozpočet, kariérní řád a pořádek v dotacích

středa 21. června 2017 ·

Nového ministra školství, mládeže a tělovýchovy Stanislava Štecha dnes v budově MŠMT uvedl do funkce předseda vlády Bohuslav Sobotka. Po uvedení do úřadu představil nový ministr před novináři své priority. Patří mezi ně prosazení kariérního řádu učitelů v Parlamentu, navýšení rozpočtu pro vysoké školy a transparentní rozdělení a vyplacení dotací na sport.


Stanislav Štech (msmt.cz)
"Ta témata jsou myslím nasnadě. Intenzivní vyjednávání o státním rozpočtu, protože tak, jak ten návrh představilo Ministerstvo financí, tak Ministerstvo školství logicky s tím návrhem spokojeno není. Domnívám se, že zejména oblast navýšení finančních prostředků na vysoké školy musí být jedna z klíčových vyjednávacích priorit Ministerstva školství. Druhé téma, které vidím jako velmi důležité pro ministerstvo, je zajistit rychlé, kvalitní, efektivní čerpání operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání, který spadá pod ministerstvo školství," řekl při uvádění nového ministra do funkce premiér Bohuslav Sobotka. Jako třetí hlavní téma označil předseda vlády transparentní a rychlé vyplacení dotací do sportu. Zároveň poděkoval za dosavadní práci končící ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Kateřině Valachové.

"Je potřeba zásadním způsobem zklidnit učitelskou veřejnost, některé byrokratické zátěže se opravdu pokusit snížit, protože se domnívám, že velký nápor příliš velkého množství změn logicky vyvolává i určitý neklid, byť jsou to změny, které vlastně celá učitelská obec žádala někdy i dlouhá desetiletí. Čili mým cílem je i pokusit se vnésti trošku klidu nejen do sportovního prostředí," uvedl ministr Štech.


Videozáznam tiskového brífinku naleznete zde
Představení Stanislava Štecha na webu vlády ČR naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.