Kulatý stůl SKAV A EDUin na téma: Jak připravovat děti ve škole na obranu státu a mimořádné události?

pondělí 12. června 2017 ·

Cílem kulatého stolu je hledat odpovědi na otázky: Proč toto téma na školách potřebujeme? Co je jeho cílem? Na jakých principech má takové vzdělávání probíhat? Jak je toto vzdělávání aktuálně na školách zajišťováno? Kdo má toto vzdělávání na školách realizovat? Jakou pro to potřebuje kvalifikaci? Kdo zodpovídá za průběh tohoto vzdělávání v systému?

Pozvaní účastníci panelové diskuze: 

Ondřej Andrys, náměstek, Česká školní inspekce 
Petra Frühbauerová, ředitelka, NaZemi 
Ivan Gerhát, manažer projektu POKOS, Ministerstvo obrany ČR 
Michal Řezáč, předseda, Asociace učitelů občanské výchovy a společenských věd 
Eleonora Tilcerová, vedoucí oddělení instruktáží a školení, Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru 
zástupce MŠMT zatím nepotvrzen

Kulatý stůl se koná 15. června 2017 od 10:00 do 12:00 hodin v ZŠ Vodičkova 22, Praha

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
12. června 2017 v 8:36  

O čem chtějí diskutovat? Že by projekt z EU fondů?
To co obsahuje branná výchova by mělo být v RVP chemie, fyziky, zeměpisu, biologie, občanské nauky a tělesné výchovy. Na to není potřeba další předmět. Pokud se zavede, stejně se ubere hodin třeba těmto předmětům. Chápu, že je to aktuální téma kvůli teroristům, ale z vojenského hlediska je to nesmysl. Nimrod s puškou nemá protí vycvičenému a vybavenému vojákovi šanci. Možná by měli podporovat hackery(tedy ICT), protože ten má lepší šanci na úspěch, když se napíchne na elektronický systém vojáka, obrněnce či dronu, než amatér s kusem železa.
Vojsko je trochu dál než ve filmech z druhé světové.

Unknown řekl(a)...
12. června 2017 v 10:46  

Především to opět sklouzává k myšlence povinné vojenské služby. Určitě nikdo netouží po tom, aby jeho syn, vnuk,... padli někde v Afganistanu za ty "nejvyšší evropské hodnoty". Toto klidně ponechám oněm 24 000,- profesionálů. Při používání nových technologických zbraňových systémů nemá cenu někoho povolávat ke kulometu na 6 měsíců nebo více. A hybridní válka? Vždyť tady berou myslivcům lovecké zbraně. Nedej bože aby snad nějak podíleli na terorismu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.