Alena Felcmanová k ceně kurzu Persona Dolls: Nabízíme kvalitní a intenzivní vzdělávání, které má svou cenu

úterý 25. dubna 2017 ·

V diskusi k textu o kurzu Persona Dolls opakovaně zazněly kritické poznámky k ceně kurzu. Česká škola proto požádala lektorku Alenu Felcmanovou o odpověď na následující otázky: „Proč stojí kurz 16 000 korun? Není to příliš? Proč je devítidenní? Nebylo by možné kurz zjednodušit a zlevnit?“ Přinášíme její odpověď.

Alena Felcmanová píše:

Alena Felcmanová (varianty.cz)
Cena kurzu jednoduše odpovídá nákladům na organizační zajištění, lektorné, materiály, vyučovací pomůcky, pronájem prostor apod. Na kurzu jsou vždy přítomni min. 2 lektoři + vyžadují velké organizační zajištění. Lektoři jsou potřeba, proto, aby mohli dostat pedagogové intenzivní individuální zpětnou vazbu.

Součástí kurzu je tvorba vlastní panenky, osvojení metody a práce s panenkou v souladu s cíli vědomé práce s předsudky. Každý účastník získá zpětnou vazba na konkrétní práci se skupinou dětí a příběh panenky. Kurz je složen z aktivit praktických, teoretických a nabízí bezpečný prostor pro sdílení zkušeností z praxe i s kolegy.

Rozsah 72 hodin má svůj smysl, protože metoda vyžaduje pro její osvojení průběžně práci s metodou a dětmi, její průběžnou reflexi a aktivity k sebereflexi a sdílení mezi pedagogy. Z naší zkušenosti by si kurz naopak zasloužil hodin více, než méně, samozřejmě proto také absolventům nabízíme průběžný servis.

Z naší zkušenosti absolventi kurzu nejvíce oceňují: nový pohled na práci s dětmi; intenzivní práci na tématu hodnoty – hodnoty moje, jako pedagoga a hodnoty rodiny dětí; sdílení zkušeností s kolegy z jiných škol; prohloubení znalostí a dovedností v oblasti komunikace s dětmi, práce s emocemi, práce s předsudky a nálepkováním. A na tyto obsahy je třeba čas.

Čili nabízíme kvalitní a intenzivní vzdělávání, které má svou cenu.

7 komentářů:

Pavel Doležel řekl(a)...
25. dubna 2017 v 8:48  

Takto vypadá jeden z důsledků absence maturity z matematiky a absolutní absence schopnosti racionálně a kriticky myslet. Pane Komárku, neračte se hněvati.

Jana Karvaiová řekl(a)...
25. dubna 2017 v 10:38  

Asi jen idiot by si nepochválil své.
Já jsem taky nejlepší, naprosto suprová , nemám v podstatě chybu. Mám si říci za odpracovaných 8 dní šestnáct tisíc?

Ygrain řekl(a)...
25. dubna 2017 v 12:01  

No, to jsem se tedy poučila, v čem spočívá kvalita.

Jiri Janecek řekl(a)...
25. dubna 2017 v 12:06  

"Mám si říci za odpracovaných 8 dní šestnáct tisíc?"

Pozor, paní Karvaiová - šestnáct tisíc na vyučovaného žáka...

---

Jinak já beru, že v tom budou i nějaké pronájmy, materiál etc... Na druhou stranu, ta cena i délka trvání kurzu jsou prostě úplně mimo. Navíc vyprávět přiběhy s pozitivním poučením uměly celkem dobře učitelky v MŠ už před 35 lety, když jsem tam chodil já.

Pavel Doležel řekl(a)...
25. dubna 2017 v 12:30  

No jo, ale před 35ti lety jsme neměli mraky vysokoškolsky vzdělaných humanitních vzdělanců, kteří jsou na trhu práce neuplatnitelní. Ále uznávám, že jsou lippmannovsky vzdělaní. Jakmile vyschnou evropské a národní (vesměs veřejné) zdroje, bude po ptákách. Jsem zvědav co budou dělat ti vzdělanci, kteří nyní nabízejí "bezpečný prostor pro sdílení zkušeností z praxe i s kolegy", "průběžnou reflexi a aktivity k sebereflexi a sdílení mezi pedagogy", "nový pohled na práci s dětmi", "intenzivní práci na tématu hodnoty", "prohloubení znalostí a dovedností v oblasti komunikace s dětmi", "práci s emocemi" a "práci s předsudky a nálepkováním".

poste.restante řekl(a)...
25. dubna 2017 v 12:41  

Jsem zvědav co budou dělat ti vzdělanci, ...
Však si také svůj budoucí prostor a zdání potřebnosti vytvářejí už teď.
Jakmile se napíchnou na penězovody už u kohoutku, tedy na ministerstvech, krajích a spol. bude zle. To pak můžeme například výdaje na školství zvednout i trojnásobně, ale do škol doputuje v reálu třeba ještě míň než teď.

Radek Sárközi řekl(a)...
25. dubna 2017 v 13:08  

Drahé to je dost, ale když na to někdo má a je ochoten to zaplatit, proč to řešit... Viděl jsem 250-hodinový kurz za 10 000, absolvoval 350-hodinový kurz za 16 000. To bývala dříve láce :-D

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.