Senát schválil reformu financování škol beze změn. Nezrušil povinnou maturitu z matematiky

středa 8. března 2017 ·

Senát schválil reformu financování základních a středních škol beze změn. Nezrušil tak dnes zavedení povinné maturity z matematiky, i když mu to doporučoval senátní školský výbor. Senátoři neomezili ani takzvanou pamlskovou vyhlášku ministerstva školství, která vede podle kritiků k zavírání školních bufetů. Podobný návrh neuspěl ani ve Sněmovně. Informuje ČTK.

Stát by měl podle předlohy nově platit školy podle počtu odučených hodin na základě vzdělávacích programů, nikoli pouze podle počtu žáků. Nyní se podle ministerstva školství výše platby za žáka v konkrétním oboru nebo typu školy liší podle regionů. Nově má ministerstvo určit, kolik peněz dostane konkrétní škola. Financování soukromých a církevních škol má zůstat stejné.


Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
8. března 2017 v 15:52  

Škoda, že si páni senátoři, před tím hlasováním, tu matiku nevyzkoušeli. Třeba jen pod hrozbou ztráty místa na parkování.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
8. března 2017 v 17:34  

Prosím tě, kup si kuličkový počitadlo, když se tak bojíš a potrénuj si.

Pavel Doležel řekl(a)...
8. března 2017 v 19:16  

Tajnej, a když by to jako většina těch senátorů nedala, tak by to byl jako důvod pro to, tu povinnou maturitu zavést, nebo naopak nezavést? Já se v tom vašem pseudomyšlení ztrácím.

krtek řekl(a)...
9. března 2017 v 3:56  

"A ještě si mohli dát diktát, aby se zrušil ten nesmyslný dril na základní škole."

mirek vaněk řekl(a)...
9. března 2017 v 7:30  

Jak vidět, senátoři mají rozum na rozdíl od školského výboru. Ještě zabránit podvodům a opisování u maturit a přijímaček a bude to k něčemu.

Unknown řekl(a)...
10. března 2017 v 7:32  

pořád jsem nikde nenašel ten koeficient a příslušnou částku

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.