Ministerstvo reaguje na nedostatek kvalitních pedagogů: Vysoké školy vzdělávající učitele si rozdělí 70 milionů

středa 22. března 2017 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo Výzvu k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu studijních programů zaměřených na přípravu pedagogických pracovníků. Tato výzva s finanční alokací 70 milionů korun je jedním z opatření, kterým ministerstvo reaguje na přetrvávající nedostatek kvalitních pedagogů ve vzdělávacím systému České republiky.


Cílem Výzvy je prostřednictvím podpory rozvoje profesní připravenosti studentů učitelství a jejich vstupu do školské praxe napomáhat tomu, aby absolventi studijních programů neodcházeli po úspěšném ukončení studia mimo školský sektor a naopak začali působit jako pedagogičtí pracovníci na různých stupních školské soustavy.

Na rozdíl od dalších souběžně připravovaných nebo již probíhajících opatření na podporu řešení nedostatku kvalitních pedagogů (např. Výzva Pregraduální vzdělávání v rámci OP VVV) je tato výzva zaměřena na studijní programy, ve kterých jsou vzděláváni budoucí pedagogové, na všech veřejných vysokých školách, nikoliv pouze na pedagogických fakultách.

Výzva navazuje na obdobné podpory realizované ministerstvem školství v letech 2014-2016, kdy bylo na podporu rozvoje profesní připravenosti studentů učitelství a jejich vstupu do školské praxe z Fondu vzdělávací politiky vynaloženo celkem 160 mil. Kč.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
22. března 2017 v 6:39  

To je hezké. Jen by mě zajímalo za co se ty peníze utratí.

Tomáš Barták řekl(a)...
22. března 2017 v 14:16  

Mohou dát fakultám 700 milionů, klidně i 7 miliard.
Pokud budou učitelé pořád placeni jak jsou, bude to k ... ničemu.

Na to ještě nepřišli?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.