Jackie Gerstein: Hledám v každém studentovi moment, který vystihuje splynutí jeho intelektu, srdce, těla i jeho ducha.

středa 22. února 2017 ·

„Cílem dlouholeté práce Jackie Gerstein je v první řadě podporovat žáky v rozvíjení dovedností uplatnitelných ve dvacátém prvním století. Mezi hlavní principy vzdělávání zahrnuje kvalitní výuku, nejlépe formou zkušeností, důraz na individuální přístup a motivovanost prostřednictvím výzev přizpůsobených schopnostem žáků. Většina zmíněných principů vychází z filozofického pojetí sociálního konstruktivismu, který dále rozvíjí a transformuje,“ píše Martin Kadrnožka v článku o učitelce Jackie Gerstein.

Kadrnožka pokračuje:

Jackie Gerstein (linkedin.com)
Na základě této filozofie klade ve své výuce důraz především na aktivizaci žáků. Výuka je dynamická a žáci se během ní stávají objeviteli, kteří staví na neustále nových poznatcích – konstruktech, které si posléze i v praxi sami ověřují. Ve své výuce propojuje umění (hudbu), výukové hry, počítačové technologie, výuku mimo školní budovu. Věří, že takto modifikovaná výuka přináší pozitivní odezvu u žáků, kteří aktivně spolupracují a tím se učí dynamickou formou.

Prohlédneme-li si její blog, zjistíme, že J. Gerstein je žena s neuvěřitelnou fantazií a se zálibou v robotice, umění a vzdělávání dětí různého věku. Když spojíme všechny tyto zájmy, objevíme neuvěřitelně iniciativního, originálního a nevšedního pedagoga, jehož žáci mohou zažít netradiční výuku, která je školou hrou v pravém slova smyslu. Mezi jedny z mnoha projektů, které J. Gerstein na svém blogu prezentuje, patří sestrojování a posléze programování zjednodušených modelů robotů, kteří jsou inspirováni Sphero roboty z dílny LAB. Tyto roboty nadaní žáci sami sestrojují a programují například v rámci specializovaného letního tábora, který ona sama pořádá.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.