Školy chtějí miliony z Unie, některé projekty se ale možná nevyplatí. Kraj zvažuje modernizaci cvičných stájí za 100 milionů

pondělí 16. ledna 2017 ·

Skoro půl miliardy korun chtějí do roku 2018 vyčerpat střední školy a učiliště v Královéhradeckém kraji. Peníze chtějí použít především na modernizaci. Z fondu ITI pro Hradecko-Pardubickou aglomeraci má jen do škol v Hradci Králové a Novém Bydžově přitéct 107 milionů, projekty za dalších 360 milionů pak chtějí čerpat střední školy z celého regionu z fondů IROP. Vedení hejtmanství nyní všechny předložené projekty podrobí analýze. Informace přináší MF DNES.

Martina Berdychová (vychodocesi2.cz)
„Teď se s jednotlivými projekty seznamujeme a vyhodnocujeme jejich smysluplnost,“ říká náměstkyně hejtmana zodpovědná za školství Martina Berdychová. U některých žádostí má totiž pochybnost, že se škole a potažmo i kraji vyplatí.

Jedním z žadatelů o dotaci z IROP je třeba sloučené Gymnázium, střední odborná škola a střední odborné učiliště v Hořicích. Za zhruba 100 milionů korun chce zmodernizovat cvičné stáje. A právě na tento projekt se chce Berdychová zaměřit.

„Musíme zjistit, jestli nám to zachrání zemědělské vzdělávání jako takové, které nám v kraji hodně upadá. Nyní mám dva měsíce na to, abych koncepci krajského zemědělského školství probrala například i s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou,“ říká Berdychová, která se přestavby hořického školního statku obává i z důvodu budoucího zvýšení nákladů na provoz. „Už nyní kraj statek dotuje téměř milionem korun ročně. Odhad provozní ztráty po rekonstrukci jsou však už dva miliony,“ upozorňuje náměstkyně.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.