Miroslav Vaněk: Projekt Ježíšek ministerstva školství

neděle 1. ledna 2017 ·

Ministerstvo školství rozhodlo o spuštění výzkumného projektu pro zefektivnění práce Ježíška, jako nositele vzdělanostních pomůcek i sportovního vybavení a uvedení uvedeného do souladu s předpisy a zákony České republiky a směrnicemi Evropské unie. Impulsem k řešení tohoto problému byly zahraniční výzkumy zabývající se tímto českým fenoménem.

Podle výzkumu Dr. P.G. Oxe z Univerzity of West Dakota na reprezentativním vzorku dětí bylo zjištěno, že Ježíšek neodvádí kvalitně svou práci. Odpověď na otázku „V čem vidíte přínos práce Ježíška?“ v dotazníku Dakotské školní inspekce u přesně 99% respondentů zůstala nevyplněna nebo zněla: What is Ježíška?

Při bližším prozkoumání práce dotyčného byly zjištěny závažné nedostatky. Ježíšek nedodržuje zákoník práce. Nerozvrhne si pracovní dobu do šesti hodin s přestávkou, ale snaží se všechno stihnout cca od 16:00 do 20:00, což je vražedné tempo. Navíc nemá žádné pomocníky, takže neumožňuje zaměstnat další pracovní síly, což je nesolidární. Zvláště v případě, kdy je k dispozici spousta vysokoškolsky vzdělaných mladých lidí, kteří by rádi přispěli Ježíškovi v jeho nelehké práci dobrou radou.

Pracuje zdarma, nepobírá žádný plat, tedy nejen že neplatí daně, ale tvoří nekalou konkurenci záslužné činnosti neziskových organizací, které plat pobírají a platí nemalé daně. Občasným nadělováním nezdravých potravin malým dětem tak, jako Mikuláš, podrývá chvályhodnou snahu MŠMT o zdravější stravování dětí.

Práce Ježíška nesplňuje řadu směrnic EU a tím ohrožuje české školství arbitráží. Nedodržuje generovou rovnost. Děvčátkům nosí panenky a šminky, chlapečkům autíčka a pistolky. Působí jen lokálně na území dvou zemí EU(České republiky a Slovenska) a v jiných zemích jen sporadicky, čímž evidentně diskriminuje ostatní etnika a příslušníky jiných států. Neuznává náboženskou rovnost a rovnost jiné barvy pleti. Některé děti nechává na pospas Santa Clausovi, Dědovi Mrázovi a jiným obdarovávajícím.

Narušuje pravidla inkluze. Měl by k dětem ze znevýhodněného prostředí přistupovat stejně, jako k dětem z prostředí horních deseti tisíc. Ve skutečnosti dětem z bohatých rodin nosí drahé dárky ve velkém množství, zatímco dětem z chudých rodin nosí málo a ba u některých musí za Ježíška zaskakovat různé organizace vybírající dary.

Ministerstvo se rozhodlo v rámci projektu Ježíšek, který můžeme směle svou závažností, kvalitou a výbušností tématu přirovnat k projektu Manhattan, sestavit výzkumný tým těch nejlepších špičkových odborníků z neziskových organizací, výzkumných ústavů a méně známých a tedy i pokrokových vysokých škol, kteří provedou výzkum podvratné neevropské činnosti Ježíška a za hojné podpory evropských fondů odhalí nedostatky a zkostnatělost Ježíškovy činnosti.

MŠMT si slibuje, že dle hesla mnohých odborníků „Vše je na internetu!“ dojde nejpozději do pěti let k závazným závěrům a navrhne moderní alternativu Ježíškovy činnosti na bázi internetového byznysu. Pokud se výzkum zmapování činnosti Ježíška bude vyvíjet optimálně, MŠMT doufá, že se Ježíška podaří do r. 2021 začlenit do Kariérního řádu učitele na stupeň začínající učitel.

Již dnes je rozhodnuto o případných navazujících projektech Ježíšek II a Mikuláš I, Polednice I, kdy si ministerstvo posvítí i na jiné podvratné aktivity a vypracuje autoevaluační metodiku práce Ježíška, Ježíškovy inspekce a nezbytných komisí, jako například Komise pro dohled nad činností Ježíška a Komise pro dohled nad činností komisí, které budou neprodleně zřízeny.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
2. ledna 2017 v 1:47  

malý český džízýsek se bude řešit ve štrasburku,zelení tvrdí,že je to příklad ekologicky čistého života budoucnosti (ekologické bydlení v jesliškách,žádné čínské zdraví škodlivé hadry a ekologické topené dechem oslíka) oprito tomu juvenalisti křičí že by měl býr matce odebrán,protoýe ho nechává na pročůraném seně, bejbysiter je osel,chodí ho nahatýho očumovat pedofilní cizinci,sice vyvážení rasově ovšem nikoliv genderově,dary které za to platí jsou nezdaněné a marie nemá eet

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.