Víceletá gymnázia řeší, jak do bufetů nepustit mladší studenty

pondělí 5. prosince 2016 ·

Víceletá gymnázia řeší problém: jak udržet školní bufety a přitom zajistit, aby v nich mohli nakupovat jen studenti, kteří už mají za sebou povinnou školní docházku. Podle nové vyhlášky tam mladší nesmí. Tohle téma teď zaměstnává ředitele gymnázií po celé zemi. A co škola, to originální přístup. Reportáž přináší server iDNES.cz.


Jan Chudárek
„Nemá smysl polemizovat o tom, jestli je to správné, nebo ne. Prostě dostojíme legislativě, takže vstup do bufetu zabezpečíme čipem,“ uvedl ředitel zlínského gymnázia na Lesní čtvrti Jan Chudárek.

Elektronický systém, jenž nyní studentům a zaměstnancům odemyká vstupní dveře nebo přihlašuje a odhlašuje obědy, se rozšíří na vchod do bufetu. Čtecí zařízení a čip bude nově ovládat také automaty na teplé nápoje.

Ředitel kroměřížského gymnázia Josef Havela jasné řešení ještě nemá. Buď přemístí bufet do části školy, kam nemají mladší studenti přístup, což znamená velké stavební úpravy, nebo omezí nabídku bufetu výhradně na potraviny, které vyhovují normám i pro mladší děti.

„Škola se má hlavně starat o vzdělávání. Nemyslím si, že normální potraviny v bufetu by studentům, i těm mladším, škodily,“ říká k tomu Havela.

Ve Vsetíně a Uherském Hradišti problém vyřeší tím, že ředitel mladším studentům vstup do bufetu zakáže.


Celý text naleznete zde

8 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
5. prosince 2016 v 14:53  

Nechápu.
Nechť žák při nákupu předloží občanský, nebo studijní průkaz. (Nemá-li OP, je to také informace.)
Alkohol od 18, chipsy od 15.
:-)

old pratavetra řekl(a)...
5. prosince 2016 v 16:31  

Vaše starosti bych chtěl mít.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
5. prosince 2016 v 16:41  

" Nemyslím si, že normální potraviny v bufetu by studentům, i těm mladším, škodily,"

Ale je nelogické děckám vysvětlovat něco o zdravé výživě, málem zavádět kvůli tomu předmět a pak děcka o přestávce nakrmit čipsama.

poste.restante řekl(a)...
5. prosince 2016 v 16:55  

No, já myslel, že je máte.
Myslím starosti s potravinovou vyhláškou.

old pratavetra řekl(a)...
5. prosince 2016 v 19:38  

"No, já myslel, že je máte. Myslím starosti s potravinovou vyhláškou."

To nebyla reakce na Váš komentář. Pamlsková vyhláška je pseudoproblém, o kterém je zbytečné psát a vzrušovat se jím. Do bufetu nesmí a pak mu to strčí při obědě ve školní jídelně k obědu (ty chemické instantní dryáky jsou OK?).

poste.restante řekl(a)...
5. prosince 2016 v 20:28  

To nebyla reakce na Váš komentář.
Aha.

pak mu to strčí při obědě ve školní jídelně k obědu
Nejsem ke školním jídelnám tak kritický.
Pár jsem jich prošel a většina byla na slušné úrovni.
Nechci samozřejmě zevšeobecňovat.
Ale od té doby, co jsem viděl "šéfa" Pohlreicha ve školní jídelně, mám jejich personál v úctě. Za ten plat a když mají nakrmit zdravě a výživně naše děti, slovy šéfa "za cenu konzervy žrádla pro psy"... Smekám.

Pamlsková vyhláška je pseudoproblém,
Souhlasím. Řekl bych, že máme naléhavější problémy, které se neřeší už mnohem déle.

Jasně. Není zrovna dobře, když se má osmák napájet kolou, nebo kávou z automatu. Jen mám obavy, že to zase jednou stát v péči o blaho občanů trochu přehnal.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
5. prosince 2016 v 21:33  

Nic než buzerace. Co bude dál? Nařízení, co si máme myslet? Proč tedy vůbec existuje něco jako výchova? Ve státě, kde si jeho mocipáni myslí, že jde všechno nařídit, žít nechci. To si opravdu necháme s**t na hlavu? To nikdo nevystoupí a neřekne dost!!!? Zeptali jste se dětí, co si o tom myslí? Učíme je co byla totalita a zároveň jim ukazujeme, jak se postupně vrací??? Nebo to má být něco jako učení o totalitě pomocí příkladů?

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
5. prosince 2016 v 21:48  

Si to přečtěte, jaká je to blbost
http://www.jmskoly.cz/organizace/org-1270/oddeleni_organizacni_a_spravni/83777f8e-7fc6-11e6-88c1-5254000ba028/@@download

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.