Dosud nezveřejněné „komiksy“ Josefa Lady a další tipy na knihy

sobota 17. prosince 2016 ·

Nový výbor z „obrázkových seriálů“ Josefa Lady nabídne veřejnosti část jeho tvorby, která doposud zůstávala nedostupná. Publikace zahrnuje všechny Ladovy delší autorské seriály, jež publikoval v novinách a časopisech od dvacátých do čtyřicátých let. Více než polovina ze zařazených prací se přitom kompletního souborného vydání dočká vůbec poprvé.

Šprýmovné komiksy (Josef Lada)
http://www.albatrosmedia.cz/sprymovne-komiksy.html

Album Šprýmovné komiksy navazuje na ladovské soubory Nezbedné komiksy a Humory, které v nakladatelství Plus vyšly v předchozích letech. Všechny seriály budou provázeny autorovými původními texty. I tentokrát se také ve většině případů podařilo dohledat Ladovy originály, takže publikace nabídne reprodukce v nejvyšší možné kvalitě. Šprýmovné komiksy proto jistě potěší všechny znalce Ladovy tvorby i příznivce kvalitních obrázkových seriálů.









Pro malé i větší čtenáře




Karel IV. Pán světa (Zdeněk Ležák, Jonáš Ledecký, Martin Pospíšil, Matyáš Namai)
(http://www.albatrosmedia.cz/karel-iv-pan-sveta.html)

Narodil se, aby vládl světu, přesto prožil neradostné dětství. Jako batole naposledy spatřil svou matku, s otcem se neshodl téměř po celý život. V patnácti letech už velel armádě a vybojoval svou první bitvu. V šestnácti se za svého otce ujal vlády nad Českým královstvím. Ve třiceti si na hlavu nasadil římskou královskou korunu, o rok později korunu českou a v osmatřiceti se stal pánem světa, když byl korunován císařem Svaté říše římské. Karel IV. rozhodně není jenom nudnou postavou z učebnice dějepisu. Jeho úžasně dobrodružný život v komiksové podobě rozhodně zaujme.






Země příběhů - Kouzelné přání (Chris Colfer) http://www.albatrosmedia.cz/zeme-pribehu-kouzelne-prani.html

Zazvonil zvonec a pohádky je konec… Ale jak to vlastně bylo dál? Když kouzelná kniha přenese dvojčata Alex a Connera na záhadné místo, netuší, že se jim právě splnil sen všech dětí. Ocitli se v zemi pohádkových příběhů! Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čeká je neuvěřitelné dobrodružství plné překvapení, kouzel a setkání s postavami, které znají z pohádek. Nepůjde však jen o setkání milá a příjemná. Boj dobra se zlem totiž nikdy neskončil…








Překlep a Škraloup (Tomáš Končinský, Barbora Klálrvá, Daniel Špaček)
http://www.albatrosmedia.cz/preklep-a-skraloup.html

Pozor! Návykové čtení. Podstata všeho nepořádku v ilustracích, kterým nechybí humor a nadsázka. Věci stárnou, všimli jste si? No samozřejmě, vždyť toho si nejde nevšimnout. Stačí na chvilku nedávat pozor a z věci, která před chvíli zářila novotou, je starý, nepotřebný krám. Ale kdo za to může? Představte si, že někde mezi námi žijí drobná stvoření, která mají veškeré stárnutí na starosti. A nemyslete si, je to pěkná fuška! Překlep, jehož specialitou jsou chyby v knížkách, však jednoho dne zjistí, že lidem často pokažená nebo zestárlá věc velkou radost neudělá, a tak se vydává na dobrodružné putování k samotnému Zubu Času. Podaří se mu zastavit stárnutí? A kdo získá Křišťálový Prdlajs? A jakou roli v tom všem hraje mluvící hovnivál?




Půlnoční pohádky (Sára Saudková)
http://www.albatrosmedia.cz/pulnocni-pohadky.html

Sára Saudková vypráví pohádkové příběhy, ve kterých se můžete najít i vy! Představte si jednu úplně obyčejnou rodinu. Máma je moc hodná a veselá, jen občas trochu unavená, a táta chodí do práce a nemá moc času. Někdy se všichni smějí, jindy se zase trochu zlobí, ale mají se rádi. A když se večer všechno uklidní a celá rodina je spolu, vyprávějí si společně pohádky. Pohádkové příběhy plné fantazie od Sáry Saudkové vám připomenou, že ty nejhezčí chvíle zažijete jen s rodinou.









Pro milovníky napětí




Poslední hra (Frederico Axat)
http://www.albatrosmedia.cz/posledni-hra.html

Odvážný psychothriller z Latinské Ameriky vás přesvědčí, že někdy můžeme věřit už jen sami sobě – a někdy ani to ne! Ideální čtení pro milovníky tajuplných příběhů a napětí. Ted McKay si právě zvedá k hlavě revolver, když v tom se rozezní zvonek u jeho dveří. Ted je úspěšný podnikatel, má krásnou ženu a dvě báječné dcery; koho by napadlo, že je rozhodnutý skoncovat se životem? Jenže zatímco nevítaný host dál zběsile zvoní, objeví Ted na svém stole vzkaz; ačkoli poznává vlastní rukopis, nepamatuje si, že by ta slova sám napsal:  OTEVŘI DVEŘE  JE TO TVÉ POSLEDNÍ VÝCHODISKO






Syndrom E (Franck Thilliez)
http://www.albatrosmedia.cz/syndrom-e.html

I tato kniha potěší všechny milovníky napětí. A ty, kdo už se nemohou dočkat konce zimy, možná potěší i fakt, že se odehrává během jednoho horkého léta. Teploty stoupají, ale dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. A rozhodně není žádným příjemným osvěžením. Lucii Henebelleové, poručici z Lille, uprostřed noci zavolá jeden z jejích přátel. Prosí ji o pomoc, protože oslepl poté, co se podíval na anonymní krátký film z padesátých let, na který náhodně natrefil v pozůstalosti fanatického sběratele filmů. Komisař Franck Shark z Nanterre se zdvihne od svého stolu, za kterým vytváří psychologické profily vrahů, aby šel na sever Francie prozkoumat pět zmrzačených těl, které našly bagry stavební společnosti. Mrtvoly nelze identifikovat, nejenže nemají ruce, sadistický vrah jim vyloupl oči a ukradl mozky. Vyšetřování Lucie Hebelleové a komisaře Sharka spojí záhadný "syndrom E". Při pátrání po jeho původu, projevech a následcích se francouzští policisté dostanou do výzkumné laboratoře neuromarketingu v Belgii, setkají se tváří v tvář s káhirskou chudobou a touhou žít co nejdůstojněji, jakož i s temnou minulostí kanadského sociálního systému.




Nejlepší čtení pro ženy




Laskonky (Barbara Nesvadbová) http://www.albatrosmedia.cz/laskonky.html

Povídky a fejetony o nepoučitelnosti žen, především když jde o lásku. Proč si neustále obouváme boty, které přece vždycky tlačily… Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se konečně vyrovnají? Povídky o nešťastné zamilovanosti a šťastných flirtech. Láskonky jako Laskonky. Krátké texty pro dlouhé večery od Barbary Nesvadbové, doprovázené tvorbou Pasty Onera. 








Tři metry vášně (Halina Pawlowská)
http://www.albatrosmedia.cz/tri-metry-vasne.html

Povídky s tradičně netradičním humorem, který nikdy neomrzí. Přišla jsem na to jako blesk z čistého nebe. Abych byla šťastná, potřebuju, aby mne někdo miloval, abych milovala já jeho a aby mi to slušelo! A když jsem si své touhy takhle zformulovala, bylo mi jasné, co musím udělat! A o tom je můj příběh. Dalo by se to shrnout do jedné věty: Budu vám vyprávět, jak jsem konečně našla ten ideální model!









Dítě Bridget Jonesové (Helen Fieldingová) http://www.albatrosmedia.cz/dite-bridget-jonesove.html

Největší smolařka literárního světa v dalších zábavných denících, které vás chytí za srdce. Trhlá a romantická Bridget je zpět! Navíc už dospěla do věku, kdy má poslední šanci otěhotnět. A to by nebyla Bridget, kdyby se jí to nepodařilo! I když všechno neproběhne úplně tak, jak si představovala... Vyslechne si bizarní rady od opilých individuí a „zasloužilých“ matek, zazmatkuje při ultrazvuku či na předporodním kurzu. Stále si hlídá váhu, víno konzumuje s rozumem a mezitím si klade tu nepříjemné trapnou otázku: „Kdo je sakra otec?“








Poučení i zábava




Dobrodružný svět Zdeňka Buriana (Rostislav Walica, Ondřej Müller, Zdeněk Burian)
http://www.albatrosmedia.cz/dobrodruzny-svet-zdenka-buriana.html

Velká monografie z počátků tvorby mistra dobrodružné ilustrace Zdeňka Buriana. Knihu tvoří povětšinou kompletní soubory ilustrací ke knihám z nakladatelství J. R. Vilímek a několika dalších nakladatelů z let 1921–1947. Chybějící ilustrace jsou připojeny v dodatku, takže kniha poslouží rovněž jako vůbec první souborný katalog rané tvorby Zdeňka Buriana.  Vedle ilustrací a obálek ke známým knihám Alexandra Dumase, Roberta Louise Stevensona, Rudyarda Kiplinga či Alfreda Assollanta jsou v knize uvedeny i méně známí autoři Joseph Delmont, Paul Grabein, Rudolf de Haas a mnozí další. Výtvarný doprovod je uveden krátkou statí o autorovi i stručným obsahem knihy, aby čtenář měl lepší přehled, k jakému ději se ilustrace váží. Kniha též obsahuje několik raritních ilustrací z nevydaných knih nakladatelství J. R. Vilímek. Knihu uzavírá studie o ilustrační tvorbě Zdeňka Buriana z pera znalce jeho díla Rostislava Walici.




Pěšky mezi buddhisty a komunisty (Ladislav Zibura) http://www.albatrosmedia.cz/pesky-mezi-buddhisty-a-komunisty.html

O čem to je: Nešikovný mladý muž ujde 1 500 kilometrů pěšky v Nepálu a v Číně. Dějí se mu hrozné věci, ale on se jim jen směje. Komu to můžu koupit: Všem dobrým lidem se smyslem pro špatný humor. Co se mi na tom může líbit: Dobrodružství, vtip a vkusné ilustrace. Jak to skončí: Nijak, pořád jenom chodí.











Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů (Vladimír Liška) http://www.albatrosmedia.cz/velke-afery-a-skandaly-evropskych-panovnickych-dvoru.html

Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat po příčinách a úmyslech historických osobností. Skrze moc je totiž, jak sami uvidíte, možné vše… Pojďme si společně připomenout, které kauzy zahýbaly evropskou historií a vtiskly do ní svůj nesmazatelný, mnohdy tajemný otisk.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.