Na konferenci Digitální technologie ve výuce se rozhodlo o vítězi soutěže DOMINO Česká republika

pátek 18. listopadu 2016 ·

Cílem konference „Digitální technologie ve výuce – praktické využití ve školách“ byla výměna zkušeností a diskuse o nových trendech ve využívání digitálních technologií ve školách. Na programu byly panelové prezentace, ve kterých zástupci NIDV, MŠMT, společnosti Microsoft, spolku a nadace Wikimedia, ředitelé a učitelé základních škol hovořili o svých poznatcích a zkušenostech z praxe a diskutovali o nových možnostech propojení informačních technologií a školství.


Výměně zkušeností a získání nových poznatků v této oblasti přispěly workshopy. Účastníci si mohli podle zájmu vybrat z nabídky 26 různých témat. Některé workshopy byly koncipovány jako přednášky, na jiných si mohli účastníci vyzkoušet roli žáků a otestovat tak jednotlivé technologie a systémy „na vlastní kůži“.

Součástí programu konference Digitální technologie ve výuce byly prezentace 10 finálových prací 6. ročníku soutěže výukových objektů pro učitele základních a středních škol DOMINO ČR.

Na pomyslné stupně vítězů nakonec vystoupali tito finalisté:

3. místo: Patrik Kočí – Mechanické kmitání v praxi pomocí SlidesLive (Gymnázium a Střední odborná škola, Nový Jičín)

2. místo: Vlasta Foltová – Region Novojičínska (ZŠ Nový Jičín)

1. místo: Petr Němec – Test z matematiky vytvořený samotnými žáky (Gymnázium Palackého a Střední odborná škola živnostenská, Přerov)

Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu, která byla letos udělena poprvé, získal Patrik Kočí za práci Mechanické kmitání v praxi pomocí SlidesLive.

Cenu publika, o které hlasovali samotní účastníci konference on-line na webu soutěže, získala Petra Pitelková (ZŠ Hostivice) s prací Go to STEM, na druhém místě skončil absolutní vítěz soutěže DOMINO ČR Petr Němec s prací Test z matematiky vytvořený samotnými žáky.


Soutěžní objekty jsou k zhlédnutí zde 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.