Libor Pospíšil: Když dokážete vést a zaujmout děti, získat si manažery je potom hračka

pátek 4. listopadu 2016 ·

Sedmadvacetiletý Libor Pospíšil radí velkým bankám, ale i ministerstvům či státním úřadům, jak řešit problémy. Dovednosti, díky nimž je dnes úspěšný, se nenaučil ve škole, ale ve skautském oddíle. Pospíšil říká: "Když dokážete vést a zaujmout děti, získat si manažery je potom hračka." Podobné zkušenosti mají odchovanci turistických oddílů a dalších spolků pro mládež. Reportáž z jejich setkání s Kateřinou Valachovou přinášejí Hospodářské noviny.


Aleš Sedláček (crdm.cz)
Česká rada dětí a mládeže, která organizace pracující s dětmi zastřešuje, chtěla ministryni upozornit na to, že jejich činnost pomáhá rozvoji dětí, ale ministerstvo školství ji podporuje velmi málo.

Valachová tvrdí, že si důležitost zájmového vzdělávání uvědomuje. „Mám ambici, aby se vzdělávání dětí přestalo vnímat jen jako výuka, učitel, tabule, informace, ale aby bylo jasné, že vzdělávání je širší, že tam patří i volnočasové aktivity,“ uvedla na otázku, co by chtěla ve školství prosadit.

Při pohledu na finanční částky na podporu sportu a na podporu práce s dětmi to tak ale nevypadá. Pro rok 2016 ministerstvo školství vyčlenilo na práci s mládeží 264 milionů korun. Na sport z rozpočtu ministerstva putovalo 3,7 miliardy, z toho na sportování mládeže bylo vyčleněno 360 milionů korun.

„Víme, že i sport je důležitý, ale byli bychom rádi, kdyby si ministerstvo školství uvědomilo, jak moc jim s rozvojem dětí pomáháme i my. Navíc sport je spíše o soutěživosti a porážení ostatních. Oddíl je o spolupráci a překonávání sama sebe,“ uvádí Aleš Sedláček, předseda České rady dětí a mládeže.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. listopadu 2016 v 12:11  

obnovit pionýra a ssm a budou kádry

Nicka Pytlik řekl(a)...
4. listopadu 2016 v 18:41  

Když dokážete vést a zaujmout děti, získat si manažery je potom hračka

Jako že manažerská infantilnost? Božínku!
ťuťuli muťuli, budliky budlikííí...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.