Česká školní inspekce se víc zapojí do vzdělávání pedagogů

středa 2. listopadu 2016 ·

Ústřední školní inspektor Tomáš Zatloukal a jeho náměstek Ondřej Andrys se setkali s vedoucími pracovníky krajských zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků. Cílem setkání bylo podrobněji rozebrat aktuální stav DVPP a náměty České školní inspekce k dalšímu vzdělávání pedagogů (včetně akcentu na jeho realizaci přímo ve školách).


Představeny byly také informační systémy České školní inspekce využitelné přímo školami a školskými zařízeními (zejména systém pro práci se školními vzdělávacími programy InspIS ŠVP, inspekční systém elektronického testování InspIS SET a systém pro prezentaci, sdílení informací a tvorbu webových stránek InspIS PORTÁL) a vzdělávací programy zaměřené na pedagogický leadership (Vzdělávací lídr) a analýzu vyučovacích hodin (Lesson study), které Česká školní inspekce připravila a pilotně ověřila v rámci individuálního projektu národního Kompetence III.

Všichni přítomní se v závěru setkání dohodli na další spolupráci, jejíž parametry budou ze strany vedení České školní inspekce v nejbližší době představeny také jednotlivým krajským radním zodpovědným za školství.


Celý text tiskové zprávy naleznete zde

3 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
2. listopadu 2016 v 7:22  

Potěš pánbů. Inspektoři, kteří spoustu let neučili budou vzdělávat. Není to trochu v rozporu s kontrolní činností inspekce?

Takže ty ty ty pane řediteli, jakto že jsi neposlal své učitele na školení, které jsme zorganizovali? Že se k vám podíváme?

Tomáš Barták řekl(a)...
2. listopadu 2016 v 14:23  

ČŠI nemusí školit, hlavně když nebude škodit.

Nicka Pytlik řekl(a)...
2. listopadu 2016 v 20:23  

Ono to klasické inspektorování není nejspíš až tak fondočerpací, totiž.
A čím se zabývali doposud? Nebo možná nadějněji, na úkor čeho má být?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.