Mladým lidem ve svízelné životní situaci pomáhá projekt za 99 milionů

pondělí 31. října 2016 ·

Mladým lidem od 15 do 29 let, kteří jsou v těžké situaci, pomáhá projekt Transfer. Je určen těm, kteří si z různých důvodů nemohou sami najít práci, nemají dokončené vzdělání, žijí v sociálně vyloučených lokalitách, jsou na mateřské nebo ani nevědí, jak a kde práci hledat. O projektu informuje server iDNES.cz.


Tereza Hajdúová (clovekvtisni.cz)
„Občas je to přitom jen o postrčení, o tom ukázat člověku cestu a nasměrovat ho. Máme v projektu i vysokoškolsky vzdělané, kteří se bojí nastoupit do práce. Myslí si totiž, že nic neumí, nebo nevědí, co by vůbec chtěli dělat,“ vysvětluje Tereza Hajdúová z Člověka v tísni.

„Celý projekt je tedy o sociální práci, o pomoci. Nezaměřujeme se přitom jen na samotné zprostředkování práce. Poradci se snaží s klienty mluvit, pomoci jim řešit nelehké životní situace nebo je motivovat k nějaké činnosti,“ dodává.

Projekt Transfer probíhá ve spolupráci Úřadu práce ČR, Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje a neziskových organizací, z nichž jednou je právě Člověk v tísni.

Ústecký kraj od projektu očekává propojení regionálních zaměstnavatelů, zejména příspěvkových organizací kraje, regionálního neziskového sektoru, škol a budoucích investorů.

Rozpočet projektu je 99,3 milionu korun, kraj investuje 5%, ze státního rozpočtu jde 10% a zbytek, tedy přibližně 84 milionů hradí dotace EU.


Celý text naleznete zde

5 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
31. října 2016 v 11:46  

Paradontóze předcházíme čištěním zubů. Je levnější dodržovat protipožární opatření, než hasit požár. Je známo, že peníze vložené do prevence nežádoucích věcí se mnohonásobně vyplatí oproti odstraňování následků. Zdá se mi, že prevence k tomu, aby bylo co nejméně lidí, kteří si z různých důvodů nemohou sami najít práci, nemají dokončené vzdělání, žijí v sociálně vyloučených lokalitách, jsou na mateřské nebo ani nevědí, jak a kde práci hledat , je zanedbána. Ten projekt, zdá se, zřejmě neřeší prevenci. A ani do odstraňování následků nezahrnuje všechny ty, kteří za ty nežádoucí věci, za jejich prevenci i odstraňování věcně příslušně zodpovídají zodpovídají (např. resorty MPSV a MŠMT). Na tzv. osvědčené neziskovky, jimž, zdá se, opět "vévodí" Člověk v tísni, však ani tento, myslím podivně šitý projekt opět nezapomíná.

Zajímalo by mne, zda takto "ušitý" projekt vznikl z iniciativy a podle regulí ČR nebo zda je nám takový přístup vnucován z EU.

Jiří Týř

tyrjir řekl(a)...
31. října 2016 v 12:01  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
31. října 2016 v 12:26  

Ústecký kraj od projektu očekává propojení regionálních zaměstnavatelů, zejména příspěvkových organizací kraje, regionálního neziskového sektoru, škol a budoucích investorů.

Příspěvkovky, neziskovky a školy nažhaví investory.
To je, myslím, zajímavá story.


Unknown řekl(a)...
31. října 2016 v 12:48  

milí žáci.vyperdněte se na technické obory,toho "technického" skladníka můžete dělat vždycky,studujte humanitní obory, pokud možno ne příliš náročné,politologie,ekopolitologie,biopolitologie,sociologie,antropologie (pozor historii a archeologii se vyhněte),teorie výchovy a kultury,genderová studia atd a pak svět státní správy a neziskovek vám leží u nohou....

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
31. října 2016 v 14:37  

Vidím zemi mlékem, strdím a neziskovkami oplývající...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.