Orlová chce podezřelé žáky testovat na drogy, bere je čtvrtina deváťáků

pondělí 31. října 2016 ·

Orlová zesiluje boj proti drogám. Město chce umožnit učitelům, aby přímo ve třídách kontrolovali žáky. Když bude mít kantor podezření, že je školák pod vlivem drog, může mu dát speciální tester. Opatření přichází poté, co anonymní testování odhalilo, že každý čtvrtý deváťák v Orlové drogy bere a převažuje přitom pervitin. Informuje o tom Český rozhlas.

„Oslovili jsme odborníky na školský zákon tak, abychom to měli připravené do školních řádů a tak, aby to odpovídalo současným předpisům,“ říká Václav Šaroch z městské policie, který dříve pracoval jako učitel.

Podle něj platí, že když kantor žákovi prokáže drogy, tak školáka vlastně ochrání. „Může být nebezpečný sám sobě, protože půjde na tělocvik a zraní se, v chemických laboratořích se může popálit nějakou kyselinou. Způsobuje riziko nejenom sobě, ale i učiteli, který za něj zodpovídá. Tam kantor může tester použít bez souhlasu rodičů, protože tam je to nebezpečí,“ říká Šaroch.

V případech, kdy bude žák na hodině češtiny nebo matematiky, tedy tam, kde není zvýšené riziko úrazu, a bude viditelně pod vlivem, učitel potřebuje k testu souhlas rodičů.


Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
31. října 2016 v 13:37  

Já nevím o co jde. Děti jsou přece pořád stejné, stačí trochu jinak rozestavět lavice a ono to půjde. Těm učitelům pořád něco vadí. Jenom se víc snažte lemplové.

Nějakej pervitin, to je toho...

Jiri Janecek řekl(a)...
31. října 2016 v 14:10  

"Město chce umožnit učitelům, aby přímo ve třídách kontrolovali žáky. Když bude mít kantor podezření, že je školák pod vlivem drog, může mu dát speciální tester. "
Myslím, že učitelé pěkně děkují za rozšíření portfolia činností... Může žák ten tester odmítnout? Mají v Orlové výchovného poradce? Má on na řešení těchto problémů čas?

Nicka Pytlik řekl(a)...
31. října 2016 v 14:15  

Tady chybí už jen:
"Orlová chce podezřelé žáky testovat na čistotu, nemyje se čtvrtina deváťáků"

mirek vaněk řekl(a)...
1. listopadu 2016 v 7:57  

Pokud vím, u nezetilých musí být písemný souhlas rodičů. Jinak testovat nelze.

Jirka řekl(a)...
1. listopadu 2016 v 19:56  

Nějakej pervitin, to je toho...

Šílíte? Perník? Vobyčejná travka, možná něco tanečního. Vraťte se do hrobu Mgroři!

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. listopadu 2016 v 20:28  

Jsem pro legalizací marihuanyyy!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.