Kateřina Valachová k oslavám 28. října

středa 26. října 2016 ·

Osobně mě velmi mrzí, jak se svátek založení samostatné republiky politizuje a nemíním k tomu sama přispívat. Nedáváme tím jako politici zrovna nejlepší vzor dětem a mládeži. Chci problémy diskutovat, rozumně, se snahou věci vyřešit. To by měla být role politiků a političek. Státní svátek založení republiky není svátek prezidenta ani jiných politiků, ale všech občanů naší země.


Kateřina Valachová (vláda.cz)
28. října bych se proto ráda jako ministryně školství zúčastnila kladení věnců společně s rektory a studenty a večer se zúčastním z úcty k dalším oceněným lidem předávání státních vyznamenání na Hradě. Ihned po skončení slavnostního ceremoniálu pojedu za svou rodinou do Brna. A jsem ráda, že se pan premiér rozhodl symbolicky ocenit pana Bradyho, neboť si to za všechny útrapy, kterými během holocaustu prošel, zaslouží.

4 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
26. října 2016 v 8:40  

Tomu se říká propásnout jedinečnou příležitost.

Unknown řekl(a)...
26. října 2016 v 11:23  

Bohužel, říká se tomu - zpestření státního svátku.

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. října 2016 v 11:37  

Ach ano. Vzor dětem a mládeži!
Tak akorát rychlokvašná superstár, která se holedbá neznalostí počtů.

Ukazuje se tu opět, že kritériem pravdy je počet hlasujících.
Pan Herman nemá dostatek svědků, a tak si patrně vymýšlí. Jeho slovo dnes už nestačí.
Zdrcující pro něj musí být už jen skutečnost, že jako ministr kultury je přímým účastníkem projevu tak nízké kulturnosti nejvyššího představitele státu.
O poskocích už ani nemluvě.

Unknown řekl(a)...
26. října 2016 v 19:50  

Tak se mi nějak zdá, že se tyto svátky zvrhávají v kladení věnců a oceňování těch (s výjimkou úsdpěšných sportovců), co se toho dožili. Nevím, jestli je to dobře.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.