Česká národní banka spustila nový web k finanční gramotnosti

středa 19. října 2016 ·

Česká národní banka (ČNB) spustila nový web s názvem Peníze na útěku zaměřený na finanční vzdělávání. Lidem má pomoci orientovat se ve světě financí, ale také vést si vyrovnaný domácí rozpočet nebo vytvářet odpovídající rezervy, aby se vyhnuli finančním potížím při neplánovaných událostech. Informuje o tom ČTK.


"Cílem projektu je srozumitelnou formou vzdělávat mladé lidi zejména ve věku 18 až 35 let. Chceme jim tímto nejen pomoci zacházet s rodinným rozpočtem, ale i zvýšit jejich povědomí o funkci ČNB jako hlavní bankovní autority v zemi a nezávislého garanta finanční gramotnosti," uvedl guvernér banky Jiří Rusnok, který vede Projekční tým pro finanční vzdělávání.

Vzdělávací portál vytvořila agentura Symbio. Koncept projektu postavila na vizualitě postaviček bankovky a mince, které se neustále snaží utéct svým majitelům, což je podle autorů webu hlavní vlastností peněz. Na stránkách mají uživatelé možnost si otestovat nejen své znalosti z finančního světa, ale také třeba ověřit poskytovatele finančních produktů.


Podrobnosti naleznete zde

3 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
19. října 2016 v 13:10  

https://www.novinky.cz/krimi/418030-prostitutka-vylakala-ze-soucitneho-duchodce-pres-milion-byl-velmi-naivni-rekl-soud.html

Třeba toto. Je vidět, že pán prošel špatným školstvím... Neměl kompetence finanční gramotnosti a určitě za to můžou učitelé.

Vykopat je .............................. z hrobů.

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. října 2016 v 14:32  

Dobrý rozpočet čehokoli musí být v nejhorším případě mírně přebytkový.
To je jako, že se nemůže zhubnout, nemá-li člověk větší vedej energie, než její příjem.
Tak ani nevím, co by se na tom dalo študýrovat. Žeby lidem dělaly problémy i prosté počty?
Má dáti - dal.

tyrjir řekl(a)...
19. října 2016 v 14:50  

Jak pozná Indián, že je sucho?
Když se mu práší za člunem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.