Soutěž pro střední školy v rámci mezinárodní konference MoodleMoot.cz

úterý 27. září 2016 ·

Pořadatelé mezinárodní konference MoodleMoot.cz 2016 se rozhodli zapojit do MoodleMoot.cz 2016 studenty středních škol mimo jiné prostřednictvím soutěže. Detaily vysvětluje jeden z pořadatelů konference Michal Bajer v rozhovoru s Pavlem Lorencem.

Co je hlavním cílem soutěže?
V rámci pořádání konference MoodleMoot.cz 2016 jsme se s Univerzitou Palackého v Olomouci dohodli na zapojení středních škol do společných aktivit. V tomto směru je hlavní aktivitou soutěž pro studenty středních škol v oblasti tvorby kurzů v LMS Moodle v daných oblastech.

Jaké oblasti/obory byly pro soutěž zvoleny?
Kurzy by měly být z kategorií: Planeta Země, Svět techniky, Svět v pohybu, World of languages. To je skutečně široce pojato a studenti si mají z čeho vybírat.

Není představa, že studenti připraví e-learningový kurz, moc odvážná? Zvládnou to?
Studenty bych nepodceňoval. Ukazuje se, že o mnoho oblastí mají velký zájem a jsou schopni připravit dobré podklady. Navíc součástí školních týmů bude učitel, kterého považujeme za mentora skupiny. Tedy rádce, prvního oponenta a někoho, kdo bude studentům oporou v případě „tvůrčí krize“. Navíc jsme pro účastníky připravili ukázkový kurz a několik videí, které jim pomohou s prostředím Moodle. I náš Moodle tým bude připraven, v případě potřeby poskytnout konzultaci.

Jaký je o soutěž zájem?
Do soutěže se přihlásilo již několik škol, prvním jsme připravili prezentaci a ověřili, že studenti budou schopni soutěž zvládnout. Aktuálně je největší zájem o kategorii Planeta Země a témata, která si již studenti vybrali, jsou velmi zajímavá. Velmi se těším na finální výstupy studentů.

Čím chcete účastníky motivovat?
Ty nejlepší pozveme na naši konferenci MoodleMoot.cz 2016, která je zaměřena na vzdělávání s využitím  Moodle. Dále pro studenty připravujeme workshop z oblasti on-line vzdělávání a e-learningových kurzů, který plánujeme na 18. 10. 2016. Za účast na kurzu získají certifikát o absolvování vydaný Moodle Partnerem pro ČR - PragoData Consulting, s.r.o. Všichni účastnící získají také odznak OpenBadge do svého e-portfolia. Dále zúčastněné týmy získají přístup do e-learningových kurzů UPOL určených ke spolupráci SŠ a VŠ. Tak nahlédnou do kuchyně spolupořadatele konference. Tím snad splníme další z cílů soutěže, o kterém jsem se nezmínil, a tím je zlepšit rozhodování studentů co dál po maturitě. Třeba objeví pro ně neznámý a zajímavý obor, ve kterém se rozhodnou pokračovat.


Podrobnosti naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.