NIDV: Pomozme společně dětem-cizincům, aby u nás byly doma.

úterý 27. září 2016 ·

V současné době se pracovníci Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) velmi intenzivně věnují problematice podpory pedagogů pro práci s dětmi/cizinci a žáky/cizinci. Informace o podpoře pedagogů pracujících s dětmi/žáky-cizinci jsou na webových stránkách www.cizinci.nidv.cz. Jsou zde ke stažení metodické materiály použitelné ve výuce, odkazy na príslušnou legislativu a mimo jiné také prehled vzdelávacích programu, které NIDV k této problematice aktuálne nabízí.


V úterý 20. září 2016 se zástupce NIDV zúčastnil jednání platformy odborů školství k tématu vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem. Diskutovalo se mimo jiné nad tématy: Dotace ze státního rozpočtu v rámci projektů obcí na podporu integrace cizinců, Program Varianty, Prezentace škol na téma: Jakým způsobem přistupujeme k integraci cizinců.

Zástupci NIDV se účastnili také odborného semináře „Migrantky mezi ženami“, který organizovalo „Sdružení pro integraci a migraci, o. p. s.“. Na setkání se diskutovalo o následuících problémech: Specifika postavení migrantek v některých oblastech života; Migrantky jako oběti domácího násilí; Prosazování systémových změn ohledně postavení migrantek v ČR; Možnosti práce s migrantkami.


Podrobnosti naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.