Mladíky z Prahy čeká za šikanu učitelky soud. Hrozí jim až rok vězení

pondělí 26. září 2016 ·

Tři nezletilé mladíky, kteří měli šikanovat učitelku na pražské střední škole Na Třebešíně, čeká soud. Státní zastupitelství na ně podalo obžalobu z výtržnictví a omezování osobní svobody. České televizi to potvrdila mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4 Blanka Valsamisová. Vzhledem k věku obžalovaných ale podrobnosti sdělit odmítla.

Případem se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 4. Hlavní líčení zatím nařízeno není. Trojici by v případě uznání viny hrozil až rok za mřížemi. Trestní zákoník u výtržnictví a omezování osobní svobody navrhuje horní sazbu trestu dva roky, u nezletilých pachatelů se ale tento trest půlí.

Na případ šikany pětapadesátileté učitelky upozornilo na začátku roku video, které studenti pražské střední školy Na Třebešíně natočili na mobil. Studenti měli údajně pedagožku šikanovat delší dobu.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. září 2016 v 20:10  

Takže max půl roku s podmíněným odkladem do maturity.
A co ti, kteří o tom věděli, a nebo z titulu svojí funkce vědět měli, a z téhož titulu měli konat, a nekonali?

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
27. září 2016 v 6:14  

Je to jen náhoda... Vlevo tento článek, vpravo na webu sloupec nejčtenějších. Na prvním místě, ve stejné výšce, tj. na horním okraji stránky, článek o tom, jak středoškoláci požadují, aby se při hodnocení učitelů přihlíželo k jejich hlasu. Tak nevím. Nějak mi to nejde dohromady.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
27. září 2016 v 7:51  

Ještě by chtělo přidat článek Středoškoláci volili piráty, ale i EXTREMISTY, jak nám nějaký šikula zatemnil.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
27. září 2016 v 8:01  

Zase ne druhou stranu,

Místo šikany, by jí nechali snížit plat a byl by možná klid. I když taková individua by se s tak "snadným" řešením asi nespokojila.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.