Konference k výuce cizích jazyků v digitálním věku

pátek 23. září 2016 ·

Mezinárodní konferenci k podpoře vícejazyčnosti ve školách pořádá Národní institut pro další vzdělávání ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Evropskou komisí a zahraničními kulturními instituty. Konference proběhne na půdě MŠMT ve dnech 6. a 7. října 2016.

Letošní téma konference je zaměřeno na využívání digitálních technologií a digitálních učebních systémů při výuce cizích jazyků.

Pozvání na akci přijali renomovaní čeští i zahraniční odborníci. S  příspěvky zaměřenými na témata vícejazyčnosti v digitálním věku vystoupí např. Konrad Fuhrmann z Evropské komise, Silvia Pokrivčáková z Pedagogické fakulty Trnavské univerzity na Slovensku, Karin Ransberger z IQ Fachstelle Berufsbezogenes Deutsch v Hamburku, Christophe Chaillot z Francouzského institutu Paříž, Ralf Weisser z Goethe institutu v Praze, Lucie Chlumská z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a mnozí další.

Budou diskutovat o tom, jak digitální prostředí mění a transformuje způsoby učení a tím i podobu školního vzdělávání, o strategii digitálního vzdělávání v kontextu výuky cizích jazyků, o využití jazykových korpusů ve výuce cizích jazyků, o IT nástrojích a IT dovednostech učitelů v jazykové výuce a o dalších souvisejících tématech.

Konference je doplněna řadou zajímavých doprovodných akcí, mimo jiné kulatým stolem odborných pracovníků a lektorů k CLIL a systematické podpoře pro učitele, odbornými semináři a workshopy pro vyučující cizích jazyků. Ty se uskuteční v pátek 7. října 2016.


Podrobnosti naleznete zde

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. září 2016 v 14:31  

hlava,biflovací píle a sicflajš,to je základ výuky jazyka i v digitálním věku

Ygrain řekl(a)...
23. září 2016 v 18:17  

V digitálním věku mají studenti spousty možností, které dříve nemívali. Že spousta z nich je líná ty možnosti využít, protože drbat o kravinách na sítích je mnohem zábavnější, už je jiná věc.

Unknown řekl(a)...
25. září 2016 v 14:44  


Ono určitě pomůže, když budeme vyučovat matematiku v angličtině. Navrhuji jako zlepšovák zavést v rámci metody CLIL výuku českého jazyka v angličtině. To ještě nikoho nenapadlo a jako objevná novinka by zasloužila hezký grantík z EU.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.