EDUin otvírá v pořadí již čtvrtý ročník ocenění Eduína za inovace ve vzdělávání

pátek 30. září 2016 ·

Nominovat na cenu Eduína lze jednotlivce, školu a organizace působící v ČR, které se autorsky podílejí, nebo jinak inovují projekty zlepšující české školství a vzdělávání vůbec. Během tří ročníků se přihlásilo přes 200 projektů, kterým není lhostejné vzdělávání, ať na poli českého školství či mimo něj.


Zdeněk Slejška (FOTO: eduin.cz)
Již tradičně budou vyhlášeny a oceněny tři kategorie. Výběr proběhne ve dvou kolech. Během čtrnácti dnů vybere odborná porota ze všech přihlášených devět nejzajímavějších projektů a rozhodne, který z nich získá Cenu odborné poroty. Pro jeden z těchto devíti bude následně hlasovat veřejnost na webových stránkách Eduíny. Hlasování veřejnosti proběhne online 16. - 27. 11.2016. Vítěz této kategorie si odnese Cenu veřejnosti, jejímž partnerem je Nadace Depositum Bonum České spořitelny. Třetí cenu Aula slávy udělí organizátor, společnost EDUin, za dlouhodobý a systematický přínos ve vzdělávání.

Přihlášeny mohou být i projekty z předešlých ročníků, které nebyly zatím oceněny. Rozhodujícím kritériem pro ocenění je funkčnost, užitečnost, originalita, a především přenositelnost projektu nebo inovace. Nominovat může kterýkoliv občan i organizace.

Nominace se přijímají od 1. 10. do 30. 10. 2016 do 24:00 hodin prostřednictvím elektronického formuláře na www.eduina.cz.

Zdeněk Slejška, ředitel EDUin, řekl: "Užitečné a funkční inovace ve vzdělávání rostou na významu. Technologické a společenské změny evidentně nabírají na rychlosti a vzdělávací systém jen těžko drží krok. Ukazovat, kudy vede cesta, je velmi důležité, stejně jako oceňovat projekty a lidi, kteří se jí snaží hledat."

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. září 2016 v 23:18  

se přihlásilo přes 200 projektů, kterým není lhostejné vzdělávání

Projektům, kterým není vzdělávání lhostejné, fandim. Zase na mne ale dýchla taková tucha, jako kdyby fandily právě a jen ty projekty, které se přihlásily. Tak já jen, že je i nemálo lidí, kteří neprojektují, protože vzdělávají.

Technologické a společenské změny evidentně nabírají na rychlosti a vzdělávací systém jen těžko drží krok.

No, je to šrumec, pravda.
Mohl by Zdeněk Slejška alespoň naznačit, které technologické či společenské změny za, řekněme, posledních dvacet let nabraly takovou rychlost, že krok s nimi držíme jen stěží?
Zadal jsem si do gůglu heslo 'revoluční změna', a vypadla na mne revoluční změna v pravě tuctová.

Unknown řekl(a)...
1. října 2016 v 11:18  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.