DOMINO – soutěž, která podporuje učitelskou tvořivost

čtvrtek 4. srpna 2016 ·

Patříte mezi pedagogy, kteří využívají digitální technologie ve své výuce? Tvoříte pro své žáky originální výukové materiály – digitální, interaktivní či kombinované? Nebojíte se moderních forem výuky? Experimentujete a hledáte se svými žáky zajímavé náměty a motivující prostředky pro osvojování učiva? Pak právě pro Vás je určena soutěž DOMINO!

Dynamika a uživatelská příjemnost, Originalita a grafika, Motivace, Interaktivita, Návodnost – metodika, Otevřenost pro změnu a ověření ve výuce – to jsou základní atributy celostátní soutěže digitálních výukových objektů a metodických materiálů využívajících digitální nástroje ve výuce „DOMINO Česká republika“.



Soutěž, kterou ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, školami a partnery pořádá již pošesté Národní institut pro další vzdělávání (NIDV), nabízí i tento rok pedagogům základních a středních škol příležitost nejen předvést výsledky své tvořivosti a didaktické kreativnosti, ale zároveň sdílet v této oblasti jedinečné a originální zkušenosti a nápady. Letošní ročník překročil dokonce rámec resortu školství: pro rok 2016 vyhlásil totiž ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek v rámci této soutěže vlastní cenu, která podpoří právě polytechnický charakter některých aplikací.

Za posledních pět let se soutěže účastnilo několik stovek učitelek a učitelů z celé České republiky, jejichž práce hodnotila odborná porota ve dvou semifinálových a následně v celostátním finálovém kole. Vítězové jsou odměňováni nejen hodnotnými cenami, které poskytují partneři soutěže, ale jejich práce jsou také zveřejněny na portálu soutěže, kde rovněž najdou zájemci o účast bližší informace.




Přihlášení učitelé představí svou nejlepší hodinu skládající se z různorodých elementů. Cílem soutěže není jen vlastní výukový objekt, ale prezentace výukové aktivity s využitím vhodného didaktického materiálu. Uzávěrka vkládání výukových objektů v letošním ročníku soutěže „DOMINO Česká republika“ je 30. října 2016, výběr prací postupujících do finálového kola proběhne 10. listopadu 2016. Samotné finálové kolo soutěže se uskuteční koncem listopadu v Seči, a to v rámci celostátní konference NIDV zaměřené na využívání digitálních technologií ve výuce.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.