Nejlepší „IT Talenti“ z olomouckých středních škol získají praxi ve společnosti TESCO SW

středa 22. června 2016 ·

V pondělí 20. června byl slavnostně ukončen první kurz projektu „IT Talent“. Projekt dává mladým lidem příležitost proniknout do světa informačních technologií, a to prostřednictvím série přednášek vedených specialisty ze společnosti TESCO SW. Středoškoláci se seznámili se zajímavými tématy a moderními technologiemi, ke kterým se během samotné školní výuky nedostanou.

„Když jsme kurz loni připravovali, tak jsme ani netušili, že bude mít takový úspěch.
Na účastnících bylo znát, že mají o IT problematiku opravdový zájem, byli velmi aktivní
a zapojovali se. Za velký úspěch považuji také to, že se kurzu účastnili ve svém volném čase,“ za organizující společnost BEA 4 Junior uvedla ředitelka Edita Baklíková.

„Kurz IT talent mi přinesl mnoho. Dozvěděl jsem se o fungování věcí z běžného života. Nejvíce se mi líbily přednášky o internetu věcí a také o inteligentních budovách. Určitě kurz doporučuji i ostatním,“ uvedl jeden z absolventů kurzu IT Talent.

Po úspěšném absolvování závěrečných znalostních testů obdrželi účastníci certifikát, který je výhodou do budoucích pracovních i studijních let. Tři nejúspěšnější obdrželi nejen věcné ceny, které věnovala společnost TESCO SW a BEA 4 Junior, ale i nabídku brigády ve společnosti TESCO SW, kde budou moci uplatnit získané znalosti a dále je prohlubovat.

„Kromě nově získaných znalostí jsem po završení kurzu získal diplom, který mohu předložit například při žádosti o zaměstnání, což je skvělé,“ uvedl David Kolář student ze Slovanského gymnázia.

Po slavnostním ukončení kurzu a předání certifikátů byla pro absolventy připravena prohlídka unikátního multimediálního centra BEA campus channel.

Celý kurz byl hodnocen velmi kladně nejen samotnými účastníky, ale i jejich pedagogy. Už nyní připravují organizátoři pokračování projektu i v příštím školním roce, bližší informace budou zveřejněny na webových stránkách společnosti BEA 4 Junior: www.bea4junior.cz.

Kurzy IT Talent pro vybrané žáky středních škol pořádá nezisková organizace BEA 4 Junior ve spolupráci se společností TESCO SW. Projekt byl Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy zařazen do programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.