Ministryně školství k rozhodnutí prezidenta vetovat školský zákon

čtvrtek 5. května 2016 ·

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová: "Prezident vetoval povinné přijímací zkoušky na střední školy, maturitu z matematiky a záruku míst pro děti v mateřských školách. Samozřejmě, že nejsem ráda. Řada obcí v minulosti zcela rezignovala na to zajistit rodičům místa pro jejich děti. Tímto krokem se rodičům opět nepomůže, a to ani ve slaďování rodinného a profesního života. Obce mají také konečně příležitost čerpat evropské i národní prostředky pro kapacity škol. Poprvé koordinujeme programy a vyhlašujeme nové (doposud chybějící) pro rok příští. Důvody pro odmítnutí garance míst neexistují. Jsem zklamaná i za rodiče."


Vyjádření ministryně Valachové z brífinku 4. května v MP3

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...
5. května 2016 v 8:03  

Rodiče určitě zklamaní nebudou.

Vít Tomis řekl(a)...
5. května 2016 v 8:21  

Jsem zklamaná
Aspoň víte, paní ministryně, jaké to je... I když od vás jsem nic dobrého nikdy nečekal.

Unknown řekl(a)...
5. května 2016 v 9:19  

Rodičům by nejvíc pomohlo, kdyby se zrušila celá vyhláška, která vede k likvidaci speciálního školství. Ani by k tomu nebyly potřeba žádné miliardy.

mirek vaněk řekl(a)...
5. května 2016 v 9:57  

Ač prezidenta nemusím, tak je to jedna z dobrých věcí, co udělal. Bohužel nevěřím, že poslanci dostanou rozum a pochopí, že šetřit na školství není dobrý nápad. Protože o nic jiného, než o šetření se nejedná. Blaho rodičů a dětí je jen politické oblbování.

Unknown řekl(a)...
5. května 2016 v 21:52  

Bohužel, vetovaná část školského zákona se netýká inkluze.

Nová pravidla inkluze byla schválena loni na jaře v jiné novele, kterou pan prezident podepsal a měla by začít platit od září t.r.

Unknown řekl(a)...
11. května 2016 v 14:10  

"Řada obcí v minulosti zcela rezignovala na to zajistit rodičům místa pro jejich děti.(...) Jsem zklamaná i za rodiče."

Zkusme to parafrázovat třeba takhle:

Řada ministrů školství v minulosti zcela rezignovala na jasné indicie, že veškeré výnosy Sazky nejdou podle zákona sportovcům, ale slouží ke splácení úroků za halu Sazka. Z ministryně Valachové jsem zklamán i za sportovce.

Logika je úplně stejná: jak mohou současná vedení obcí za to, že jejich před-před-před-předchůdci zadlužili obecní rozpočet v nejrůznějších vymazlených akvaparcích až do pra-pra-pra-pravnoučat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.