Soutěžní veletrh JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU se uskuteční 14. dubna 2016 v Galerii Harfa v Praze

pondělí 11. dubna 2016 ·

JA Czech, nezisková vzdělávací organizace, kterou v roce 1992 založil pan Tomáš J. Baťa, uspořádá 21. ročník soutěžního veletrhu JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU ve čtvrtek 14. dubna 2016 od 10 do 16.30 hodin v obchodním centru Galerie Harfa v Praze. Akce se zúčastní 41 studentských JA Firem v doprovodu vyučujících. Veletrh spoluvyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, záštitu poskytl ministr financí pan Andrej Babiš a starosta městské části Praha 9 pan Jan Jarolím. Akce je otevřená veřejnosti, vstup je zdarma. Vítězové budou reprezentovat Česko na evropském finále ve Švýcarsku.



Letos se do soutěže o nejlepší studentskou firmu zapojí 33 z 41 vystavujících studentských JA Firem. Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na evropském finále soutěže v červnu v Lucernu ve Švýcarsku (JA Europe Company of the Year Competition 2016).

Mezi vystavujícími středoškolskými týmy se mimo soutěž představí i žákovská firma Fashion Style ze základní školy Blovice, která je zapojena do programu pro základní školy JA mini–Firma. Letošní ročník je teprve druhým v řadě, kdy se studentské firmy představí široké veřejnosti, prvních 19 ročníků se konalo na akademické půdě.

Kompletní seznam vystavujících studentských JA Firem najdete na webu soutěže ZDE.

Michal Nebeský, předseda správní rady JA Czech a ředitel Citibank v České republice uvedl: „Citi v České republice spolupracuje s organizací JA Czech již dvacátým rokem a společně se snažíme přispět k rozvoji zdravého podnikatelského prostředí v naší zemi. Veletrh studentských firem je úžasnou příležitostí pro všechny studenty, kteří se nechtějí jen o podnikání učit, ale vyzkoušet si jej i v praxi. Každým rokem zde potkávám mladé talentované studenty s nadšením a vůlí někam to dotáhnout a i letošní rok jistě nebude výjimkou. Ačkoliv vyhrát může pouze jeden tým, všichni, kteří budou vystavovat a prezentovat své projekty na veletrhu již vyhráli – jedinečnou zkušenost pro svůj budoucí profesní život.“

Soutěžní kategorie a zvláštní ceny

Studenti budou letos soutěžit ve dvou hlavních kategoriích:

JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU

JA SFF FIRMA ROKU (Skills for the future), tato cena je zaměřená na týmy, jejichž předmět podnikání souvisí s automobilovým průmyslem, partnerem kategorie je společnost Hyundai

Dále budou uděleny zvláštní ceny:

Raiffeisenbank Student Leadership Award,

Nejlepší finanční řízení Citi Foundation,

Galerie Harfa nejlepší veletržní stánek,

Agrofert společensky nejpřínosnější JA Firma,

JA Alumni Team Spirit Award, tuto cenu tradičně uděluje klub absolventů programů JA Czech.

Porota

Členy hlavní poroty budou zástupci společností Citibank, HPE, Raiffeisenbank, AT&T, Agrofert, MetLife a časopisu Forbes. O dalších oceněních budou rozhodovat vždy zástupci partnerů jednotlivých zvláštních cen.

Program veletrhu:

9: 00 – začátek prodeje na stáncích
10:00 – slavnostní zahájení veletrhu
14: 00 – vyhlášení finalistů: TOP 6 studentských firem
15:30 – slavnostní vyhlášení výsledků

Josef Müller, ředitel JA Czech, zve veřejnost k návštěvě veletrhu a nákupu studentských výrobků: „Rád bych touto cestou pozval na náš veletrh všechny, které zajímá rozvoj vzdělávání v Česku, aby se přišli přesvědčit na vlastní oči, jak funguje praktický vzdělávací program, a zároveň podpořili studentské podnikání nákupem vystavovaných výrobků.“

Martina Tlustá z oddělení marketingu OC Galerie Harfa uvedla: „Veletrh studentských firem se u nás koná již podruhé. Loni se nám akce velmi líbila, protože považujeme za smysluplné podporovat praktické vzdělávací programy pro studenty a žáky. Je to investice do budoucnosti nejen jich samých, ale i naší společnosti. Těšíme se na další šikovné studenty a jejich vyučující.“

O programu JA Firma a soutěži JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU

Praktický vzdělávací program pro střední školy JA FIRMA běží v České republice již od roku 1992. Nejčastěji je program zařazován do předmětu aplikovaná ekonomie, ale na některých školách běží mimo školní výuku a studenti na něm pracují výhradně ve svém volném čase.

Studenti v rámci tohoto programu založí vlastní skutečnou obchodní společnost, která funguje pod vedením učitele a konzultanta. JA Firma tak umožňuje účastníkům proniknout do problematiky fungování společnosti od jejího založení až po likvidaci. Jedná se o reálnou činnost, nikoliv fiktivní. Studenti se učí nejen všechny nutné administrativní postupy při zakládání firmy, ale i přijímat rozhodnutí nebo zapojit společenskou odpovědnost do svého podnikání. V rámci programu se studenti se svými společnostmi mohou přihlásit do soutěže JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU. Program u nás úspěšně běží již více než 20 let.

Hledají se „Baťovi mladí podnikatelé“

Absolventský klub JA Alumni Czech ve spolupráci s JA Czech hledá absolventy programů této organizace. Cílem je pozvat tyto absolventy do JA Alumni resp. do její platformy JA Elite a vytvořit tak klub osobností, které by spolupracovaly a navzájem se podporovaly. Absolventi výše zmíněných programů mohou kontaktovat JA Alumni na e-mailové adrese info@jaalumni.cz nebo přijít na první setkání JA Elite, které se uskuteční právě na veletrhu JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU.

O JA Czech

JA Czech je českou kanceláří organizace Junior Achievement, která je nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací neziskovou organizací na světě. Vznikla v roce 1919 v USA a dnes působí ve více než 120 zemích světa. Do jejích programů se každoročně zapojí na 10 milionů dětí a studentů.

Českou kancelář JA založil v roce 1992 pan Tomáš J. Baťa. Vzdělávací programy JA Czech v České republice od té doby absolvovalo více než 350 tisíc mladých lidí. JA Czech je akreditována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a pedagogům poskytuje akreditovaná školení. JA Czech je součástí JA Europe a je členem SKAV.

Základem vzdělávacího systému JA Czech je propojování světa firem a škol. Organizace je financována zejména z darů partnerů. K nejvýznamnějším patří Bata Shoe Foundation, Citi Foundation, Hyundai, MetLife, Hewlett-Packard Enterprise a Raiffeisenbank. Více informací o JA Czech naleznete na www.jaczech.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.