Techmania připomene 55. výročí letu prvního člověka do kosmu

pondělí 11. dubna 2016 ·

V úterý 12. dubna uplyne 55 let od okamžiku, kdy se první pozemšťan úspěšně vzepřel zemské tíži a dostal se do kosmu. Výročí letu Jurije Alexejeviče Gagarina připomene Techmania Science Center v Plzni třemi atraktivními přednáškami v novém 3D Cinema.


Jako první to bude dopoledne v 9:30 h přednáška Milana Halouska z České kosmické kanceláře. „Bude hovořit o událostech kolem Gagarinova kosmického letu. Jeho cesta vesmírem trvala ve středu 12. dubna 1961 pouhých 108 minut, ale změnila historii a navždy se zapsala do dějin lidstva. Milan Halousek prozradí, co tomuto historickému okamžiku předcházelo a co po něm následovalo a podívá se i na dodnes ne zcela neobjasněné okolnosti Gagarinovy tragické smrti v roce 1968,“ říká garant programu Lukáš Houška.

Odpoledne a večer pak Techmania zve na dva živé přenosy populární přednášky Jiřího Grygara Žeň objevů. V ní tento známý popularizátor kosmických témat už léta shrnuje světové i domácí objevy uplynulého roku. Streamované přednášky začínají v 17 a ve 20 hodin.

Kromě toho připravila Techmania pro své návštěvníky tento den i pracovní listy, které je provedou tématem kosmonautiky a letu prvního člověka do vesmíru a v 11 a 16 hodin tu lidé budou moci ochutnat i něco z jídla, které mají posádky v kosmu na jídelníčku. Malí návštěvníci jsou samozřejmě zváni i na dopolední projekce oblíbeného filmu Astronaut ve 3D Planetáriu.
Vstup na všechny přednášky je zdarma a je součástí vstupenek na prohlídku expozic. Místa je však nutno předem rezervovat.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.