Přečtěte si: Prostitutka, kráva, paraziti, dno. Ředitel, který dal pohlavek žákovi, a Klaus mladší se dost nehezky vyjadřovali o fungování českého školství a ministryni Valachové...

úterý 5. dubna 2016 ·

Konzervativní Akce D.O.S.T. v pondělí uspořádala seminář na téma „Škola jako laboratoř sociálních experimentů“ o aktuálních sporech o podobu českého školství.


Z článku Lukáše Petříka v ParlamentníListy.cz vybíráme:

„Škola musí vzdorovat tlaku, aby se stala prostitutkou vládnoucích režimů, tak jako tomu bylo v dobách nesvobody. No nevím, jestli teď žijeme v době svobody,“ řekl Petr Bahník. Po pádu komunismu Bahník věřil, že žáci budou vedeni ke zdravému patriotismu a křesťansko-antickým hodnotám západním civilizace, toho se ale nedočkal.(...)

Poté promluvil ředitel základní školy Miroslav Koranda, který k 30. červnu rezignuje kvůli tomu, že dal pohlavek drzému žákovi. Učí již 38 let a od devadesátých let dělal ředitele. Dle něho klesá prestiž učitelů a jsou šikanováni žáky i rodiči. „Když v autobuse slyším říkat nějakou maminku ‚učitelka je kráva‘, tak z toho radost nemám. Takoví rodiče si pak nejčastěji stěžují,“ řekl Koranda.

„Přišel ke mně do školy otec jednoho chlapce a říká: ‚Můj syn má dostat čtyřku z matiky, co s tím uděláte?‘ A já mu říkám: ‚A co váš syn, učí se doma? Snaží se?‘ A otec odpoví: ‚Ne, to máte přece učit vy, ve škole.‘ Takže s takovými rodiči je pak těžké pořízení,“ řekl Koranda.

6 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. dubna 2016 v 21:44  

Pořád ještě existuje nemálo lidí, kteří se kolem sebe nejenže dívají, ale kteří i vidí.

Unknown řekl(a)...
5. dubna 2016 v 22:09  

"Ne, to máte přece učit vy, ve škole."

Jaký syn (dostatečná z matematiky), takový otec. Nebo snad naopak? Je pravda, že blbcům je nyní nasloucháno na všech úrovních. Počínaje zřizovatelem, přes školní inspekci, až po naše známé neziskovky. Ještě jsem zapomněl - sdělovací prostředky všech barev.

krtek řekl(a)...
6. dubna 2016 v 5:56  

Ten titulek je zavádějící. A chybí podtitulek - že akci pořádal D.O.S.T. Nechal jsem se předkomentáři nalákat, porušil svůj slib, že na Parlamentní listy už nikdy. A taky že jo. Klasické postěžování si. To už mi i diskusní příspěvky na České škole přijdou objevnější.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2016 v 8:08  

Je smutné, když se ředitelé staví jen do role obětí. Jejich školy podle toho pak vypadají. A ještě mají tu drzost nazývat se experty.

Jana Maříková řekl(a)...
6. dubna 2016 v 10:04  

Ad Marek- a nejsou? Oběti hlouposti a nekompetence vyšších míst?

pratavetra řekl(a)...
6. dubna 2016 v 12:11  

Ad Marek27: Konkurzů na ředitele škol je stále dost. Přihlaste se.
Většina ředitelů se určitě může nazývat větším expertem na školství než ministryně, její poradci, "beduíni", ...
Také Vám garantuji, že do nikoho se nekope víc než do ředitelů. Většina vět začíná slovem: "Musíte ..."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.