Přečtěte si: ODS odmítá podobu inkluze. Připravovala se již za Fialy, namítá Valachová

pátek 8. dubna 2016 ·

Opoziční ODS by chtěla posílení nenárokové složky platu učitelů a zvýšení pravomocí ředitelů škol. Je také proti inkluzi žáků, kteří na základní školu „nemají mentální kapacitu”, jak uvedli její předseda Petr Fiala a stranický expert pro tuto oblast Václav Klaus ml. Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) připomněla, že právě Fiala jako ministr školství stál u jejích příprav. „Pro regionální školství jsem po deseti letech zařídila nejvyšší objem finančních prostředků,” dodala.


Z článku v Novinky.cz vybíráme:

Zvýšením prostředků na odměny učitelů by podle ODS ředitelé získali možnost odměnit kvalitní učitele. Zdroje je možné podle opoziční strany najít uvnitř resortu omezením „nesmyslných podpůrných projektů“, tedy finanční podpory inkluze.

Zlatuška ale ani na toto nenahlíží úplně pozitivně. „Neupíral bych Petru Fialovi, že se v něm mohl narodit odborář, i když požadavek navýšení pouze netarifních platů a zvýšení pouze ‚dobrým' učitelům v sobě v nárůstu průměrného platu schovává představu obrovských rozdílů v příjmech učitelů a tedy i ohromných rozdílů v kvalitě napříč školským systémem,“ sdělil Novinkám.



1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
8. dubna 2016 v 20:51  

http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2016/ministerstvo-financi-otevrelo-skolku-pro-24526
aneb odpověď armády byrokratů na změnu školského zákona (povinné předškolní vzdělávání).
ŠVP se jmenuje „Cifršpionkem lehce a radostně“
Kdybych si měl vybrat, rozhodně bych vozil své dítě k Fojtovi do Poběžovic, z této školky přijde dítko obohacené akorát tak o inkoust na zástěrce.

A odpověď na inkluzi?
Nebojte se, společně to zvládneme, otevřeme si i první stupeň. Ale raději pěkně po Tajnu aby se konečně kalababišová od srdce zasmála.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.