Bohumil Kartous: Kde jsou české elity, když "lidový soud" obnovuje Norimberské zákony?

pondělí 18. dubna 2016 ·

Pane Höschle, pane Cílku, pane Zemane, pane Fialo, vyjádřete se prosím!


Jsou okamžiky, kdy by se společenské elity měly postavit evidentnímu zlu, které chce většina ve jménu "společného dobra", "budoucnosti našich dětí" nebo třeba "zdravého rozumu" páchat. Domnívám se, že takový okamžik nastal, když je ředitel české školy vyzýván, aby vyloučil ze studia dívku na základě její etnické příslušnosti. Tady už nejde o "obavy těch nevinných, nevědoucích a v jádru dobrých lidiček", jak se snaží argumentovat někteří obhájci nároků české společnosti na xenofobii. Tady jde o snahu obnovovat Norimberské zákony, vylučovat lidi z veřejného prostoru na základě příslušnosti k rase, perzekvovat nevinné k uspokojení jakéhosi davového chtíče, který vyrostl ze zbabělosti českých politických a intelektuálních elit. Tytéž elity by se teď měly otevřeně vyjádřit a sdělit společnosti, co si myslí. Zda chtějí nadále podporovat hysterii, která se postupně mění v lynč, nebo zda si už uvědomily, jak daleko ve svém zbabělém populismu zašly.

Nikde jsou zatím nenarazil na žádný komentář těch, kdo mají morální povinnost se vyjadřovat tehdy, kdy chce "lid v dobré víře" spáchat těžkou křivdu. Lidé, kteří v této společnosti v posledních měsících nezodpovědně přiživovali scestnou domněnku, že se na malou českou kulturu řítí "muslí" invaze (dehumanizující výraz z propagandistického slovníku totalitního hnutí Islám v ČR nechceme), by přece měli mít alespoň minimální společenskou odpovědnost za chiméru, kterou pomáhali vytvořit. Nejen tím, že ji aktivně přiživovali, ale i tím, že se nepokusili ji vyvracet.

Pokud ani v okamžiku, kdy se davové pudy vymykají kontrole, nejsou ochotni prokázat alespoň elementární slušnost, důstojnost, neřku-li statečnost, nelze je považovat za společenské elity v pravém slova smyslu. Skutečně není čas na to honit promile a procenta k volbám, případně se nechat plácat davy po ramenou za to, jak skvěle "zdravý rozum" a "společné blaho našich dětí" obhajujete. Probuďte se, zanedlouho může být pozdě.

Převzato z Britských listů

6 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
18. dubna 2016 v 16:55  

Souhlasím, pane Kartousi. Potom zastavme také každoroční "sčítání Romů" v praktických školách. Doufám, že se takto podobně ostře vymezíte i proti tomuto zavádění norimberských zákonů ve školství.

Pavel Doležel řekl(a)...
18. dubna 2016 v 17:32  

1) Četl jsem vyjádření jakéhosi ředitele, ale nečetl jsem ani jednu z těch žádostí jemu adresovaných a vyzývajících ho k uplatňování segregace ve vzdělávání. Pokud se mám vůči něčemu vymezit, rád bych si přečetl ty výzvy k vyloučení ze studia.

2) Co vede Kartouse k tomu, že nazývá hnutí "Islám v ČR nechceme" totalitním? Když se dívám na vymezení tohoto pojmu na wikipedii, dočítám se toto: "Totalitarismus (z latinského totus = “celý”) je politický systém, jehož vládnoucí skupiny neuznávají žádné meze své pravomoci a snaží se regulovat všechny aspekty veřejného a soukromého života. Základními znaky totalitarismu jsou autokratická vláda a prosazování politické ideologie v oblasti veřejného i osobního života. Zpravidla je provázena a podmíněna státním nevolnictvím, zákazem cest do zahraničí, uzavřením hranic." Nic takového ale u zmíněného hnutí nenacházím. Toto hnutí, pokud vím, pouze propaguje myšlenku, že totalitní je Islám. A aniž bych jednoho, či druhého nějak hlouběji zkoumal, zatím povrchně soudím, že totalitní je skutečně spíše ten Islám, než zmiňované hnutí.

3) Demagogický mozek pana Kartouse bohužel funguje jako mozek býka, kterému ukázali červený hadr. A postupně tou svoji urputnou hloupostí začíná podobně reagovat už i na růžovou, oranžovou a ani se nenadějeme, a bude tak reagovat i na žlutou a zelenou. Proč? Protože si z býčího mozku udělal živnost.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
18. dubna 2016 v 18:04  

Kartouz píše jako rádio Jerevan. Ředitel dostal několik emailů - nikdo neví od koho, nikdo neví, kolik za tím stojí ve skutečnosti lidí, ALE Kartouz vidí davový chtíč a davové pudy.

Hystericky se chová právě on.

Unknown řekl(a)...
18. dubna 2016 v 18:27  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
18. dubna 2016 v 18:29  

Segregační a rasistický je nový migrační zákon z německé dílny, který bude uplatňován Bruselem po celé EU. A to je zakázat cesty migrantů z jedné země EU do druhé, ale také přesun z vesnice do města. Pokud se pokusí migranti přejít jinam, pak budou "odsunuti" do místa původu. Stále si však myslím, že žijeme v schengenském prostoru a nemůžeme lidi takto segregovat. Je to ve stylu: "Žid nesmí do parku, nesmí do kina, nesmí do divadla, nesmí,....nesmí a nesmí". A ostatní můžou? Opravdu podivná demokracie. A nepřišel s ní Klaus, Zeman, .... Jedna dívčina zde opravdu nehraje podstatnou roli, ale jde o princip. Do veřejných škol nepatří šátky, kříže, jarmulky,..

Tím chci jen říci, že kvóty na přesuny migrantů budou automatické a bez souhlasu dotyčné země. A problémy teprve začnou a nejen ve školství.

Vladimír Stanzel řekl(a)...
18. dubna 2016 v 20:40  

Pan ředitel Bergman uvedl v článku zde na ČŠ: "V posledních dvou dnech byla na facebooku rozpoutána lidmi, kteří se považují za ochránce „naší české budoucnosti a našich dětí“, jakási kampaň vyzývající mě, abych žáky školy, kterou vedu, „ochraňoval před muslimy a jejich propagandou“ a abych vyloučil ze školy žákyni, která toto nebezpečí představuje, a dokonce si dovoluje do školy nosit šátek."
Mgr. Bohumil Kartous, Ph.D. však píše: "Domnívám se, že takový okamžik nastal, když je ředitel české školy vyzýván, aby vyloučil ze studia dívku na základě její etnické příslušnosti."
On se někdy v posledních pár dnech stal islám etnickou příslušností? Já měl vždy za to, že jde o náboženství. Ten idiotský návrh, proti němuž se musí musí postavit každý člověk s IQ vyšším, než má houpací kůň, přece žádal vyloučit Eman Ghaleb ze studia proto, že je muslimka. Nechápu, jak může "školský expert" a mluvčí EDUinu udělat takovou elementární chybu. Kvalitě jeho práce to dobrou vizitku nedává.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.