Plán Madagaskar

pondělí 18. dubna 2016 ·

Jedinečný thriller ze žánru alternativni historie vycházející ze skutečných plánů hitlerovského Německa před holocaustem a zároveň epický příběh o lásce, odplatě a přežití.

Píše se rok 1953. Nacistické Německo ovládá většinu Evropy i značnou část afrického kontinentu. Britské impérium skomírá. Hlavním pilířem „konečného řešení židovské otázky“ se stal ostrov Madagaskar, kam byli na základě Hitlerova rozkazu přemístěni všichni evropští Židé. A právě v obrovském tropickém ghettu ovládaném brutálním terorem jednotek SS se rozhoduje o budoucím uspořádání nejen černého kontinentu. Plány Velké Británie na zatažení USA do války, vývoj nové ničivé zbraně v tajné základně na Madagaskaru a hledání milované manželky – to vše spojí osudy tří mužů, kteří budou mít osud Evropy a celého světa ve svých rukou.

První a zároveň rozhodující bitva nové války právě začíná…


„Doufám, že otázka židů bude defi nitivně vyřešena možností rozsáhlé emigrace do Afriky nebo nějaké jiné kolonie.“ 
HEINRICH HIMMLER
Zpráva Adolfu Hitlerovi, 25. květen 1940

„Mistrovské dílo… Savilleův smysl pro detail prostupuje celým příběhem.“
- Publishers Weekly

Novinku Plán Madagaskar objednávejte se slevou přímo u vydavatele.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.