ČTEME SPOLU: projekt Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského

čtvrtek 24. března 2016 ·

Projekt ČTEME SPOLU je mimo jiné reakcí nejen na poptávku, a i na nadšení praktických a speciálních škol sociálních zařízení, které se v roce 2014 zapojily do výtvarné a literární soutěže Čtěte se slonem Bobem. Z jejich ohlasů vyplynulo, že do běžně pořádaných programů a soutěží s tematikou čtenářské gramotnosti se - s ohledem na specifické problémy dětí – v podstatě nemohou hlásit. Soutěžní podmínky "Boba" je však velmi oslovily a přály by si její konání i v budoucnu.


Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského proto navázala v lednu 2015 s projektem věnovaným nejen dětem a klientům se speciálními potřebami, ale také jejich pedagogům a dalším pracovníkům. Projekt je koncipován tak, aby umožnil dětem se do čtení více zapojit, aby jim pomohl zvyšovat jejich čtenářskou gramotnost jako nezbytný předpoklad k rozvíjení klíčových kompetencí, zejména kompetence k učení. Čtenářství by také mělo napomoci k jejich osobnostnímu rozvoji a morálnímu (sebe)zdokonalování.

Počínaje lednem 2015 pro vás na webu cteme.npmk.cz vždy ve čtvrtek připravují něco nového:
  • každý 1. čtvrtek v měsíci nové příběhy / pohádky / povídky a také příběhy bez konce
  • každý 2. čtvrtek v měsíci tipy na nové / zajímavé knihy pro děti
  • každý 3. čtvrtek v následujícím měsíci rozuzlení příběhu bez konce
  • každý 4. čtvrtek v měsíci s čtvrtletní periodicitou: tipy na nové odborné články a knihy pro učitele

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.